11/08/2011

Mécses

Idén újrahasznosított adventi "koszorút" készítek. Négy kicsi üvegbe teszek gyertyát, azokat gyújtom meg hétről-hétre.
Svédországban nagyon népszerűek a mécsesek, a régi üvegek is a lakást díszítik. Ott láttam először ezt a megoldást, befőttes üvegekkel dekorálnak kint is bent is. Az üveg körbehorgolás itthon is egyre népszerűbb, adta magát, hogy az első próbálkozás ez a technika legyen :-)
Még gondolkodom, milyenek legyenek az egyes üvegek, egyforma legyen mind a négy; vagy mindegyik más legyen. Ez az első változat: fehér pamutfonallal körbehorgoltam az üveget és színes illatgyertyát tettem bele.
 
Catania pamutfonalat és 3-as horgolótűt használtam. Kevesebb láncszemmel kezdtem, mint amennyi körbeérte az üveget (kb 2 cm-rel volt rövidebb a kezdő láncsor, mint az üveg kerülete), és egyszerű kötélmintát horgoltam addig, amígel nem értem az üveg peremét.

8 megjegyzés:

  1. Ez szuper ötlet!! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. remélem adventig az én horgolótudományom is idáig fejlődik... szép!

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nem tudok horgolni...de a te mécsesed nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  4. milyen jó ötlet. lehet tervezgetni hozzá további mintákat. egész télen egyéni hangulatvilágítás lehet a szobában.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, köszi az ötletet! Muszáj lesz gyakorolnom a horgolást... :)

    VálaszTörlés
  6. Én nem tudok horgolni, de csipkével tudom helyettesíteni!
    Köszönet a megosztott ötletedért!
    Legyen szép a heted!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy tetszik nektek! Aki nem tud horgolni annyira, hogy egy üveget körbehorgoljon, szeretné ha kitennék a blogra egy-egy hasznos linket, illetve fényképpel vagy videóval megmutassam én hogyan horgoltam körbe ezt az üveget? Már van másik 2 üveg is, másként díszítettem, szalaggal. Amint lesz időm fényképezni, mutatom hogyan néz ki :-)

    VálaszTörlés
  8. Kérem szépen a hasznos linket! Te mindig olyan jókat találsz! Ezt a többieknek mondom...Zsuzsa tudja, honnan kell indulni, hogy sikerüljön!!! :))

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!