11/21/2011

Ismét adventre hangolva

Idén is közeleg az Advent. Ma reggel postára adtam keresztlányomnak a szokásos Adventi kalendáriumot, hogy szívében is rendet tegyen, mire eljön a Karácsony. Tavaly volt az első év, amikor nem Igéket küldtem Neki, hanem Bibliai történetekhez feladatlapokat, amiket az anyukája elmondása szerint lelkesen töltögetett (sőt, a testvéreinek is kellett fénymásolni, mert ők is szerették volna töltögetni).

Mivel már 10 éves, szeretném ha naponta olvasná a Szentírást.  Ehhez nagyon jó segítség a Házak könyve Családi áhitatoskönyv. Igényes, szép kivitelezésű, tartalmas könyv kicsi kortól az egész család számára (szerintem ovitól a konfirmáció előtti korosztályig jól használható!). Minden hónap egy-egy téma köré csoportosul, pl Szeptember: Mérték háza, és minden hét is valamilyen téma köré csoportosul szeptember 4 hete a Mérlegelés hete, Képmutatás hete, Szent dolgok hete, Értékeink hete. Hétfőtől szombatig egy-egy Igeverset röviden, érthetően, tömören megmagyaráznak a szerzők, úgy hogy már egy óvodás is megértse azt. Vasárnaponként hosszabb családi áhitat van. Minden hónapnak van egy-egy éneke, ami az adott témához kapcsolódik, az októberi ének az Új szívet adj... Külön tetszik, a könyv végén lévő "melléklet", ahol az ünnepek köré csoportosítva külön Igemagyarázatok és fogalom magyarázatok  vannak (reformáció hete, advent, húsvét, pünkösd...), ötletet ad egy-egy egyházi ünnepet hogyan lehet családi körben megünnepelni (Szenteste) és vannak benne áhitatok családi hétre (nyaralásra) is. Tartalmaz még feladatokat, beszélgetéshez kérdéseket, verseket, gyerekszáj idézeteket, híres emberek gondolatait...Szeretettel ajánlom mindenkinek :-) 
Beszerezni nem egyszerű, tudomásom szerint csak a Zsinati könyvesboltban (Abonyi utca 21.) és a Dunamelléki Református Egyházkerület pénztárában lehet megvásárolni, mindkettő 8-16 között van nyitva, ezért idejében kezdjen utána járni az, aki szeretne vásárolni belőle!

Könyvjelző az áhitatos könyvbe :-)
Mikulás zacskó helyett fehér-arany Tilda korcsolya

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm az ajánlót! Utána fogok nézni...
    Gyönyörű lett a könyvjelző és kis csizma is!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Timi :-) Nagyon remélem, hogy Nadának is tetszik majd!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!