12/02/2014

Erő

„ Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.” – Virginia Satir amerikai pszichológus 
 Katt ide több képért.

7 megjegyzés:

 1. És akit nem ölelnek?...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. én is kérdezem,de azt hiszem,hogy tudom a választ: az öleljen át valakit.Nem csak párkapcsolatról szól az ölelés,ugye?

   Törlés
  2. Akit nem ölel meg senki, azoknak sokkal nehezebb megküzdeni a mindennapokban. Tapasztalatból tudom... Szerintem ez nem az intimitásról szóló ölelés, hanem a baráti, testvéri, gyermeki ölelésről. Ezért is szoktam Áront jól megölelgetni ;)

   Törlés
  3. Én meg az unokáimat.:) Fincsi.

   Törlés
 2. Most jut eszembe, hogy szombaton az önismereti csoporton mondta az egyik lány, szerinte annyira "öleléshiányosak" vagyunk, azért van szükség ennyi masszőrre. Még nem gondolkodtam el ezen, mármint igaz-e ez az állítás, de bedobom a közösbe, hátha nektek erről határozottabb véleményetek van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon igaznak tűnik.
   Olvastam régebben,hogy amikor a kamasz már nem engedi az ölelést,akkor masszírozzuk-amikor engedi-,mert azzal is feltöltjük az érzelmi tankját. /James Dobson azt hiszem/.
   Erre figyeltem és figyelek és IGAZ!!!!!

   Törlés
 3. Lehet, ezért vagyok mostanában "közvetlenebb"? Értem ez alatt, hogy régebben csak levegőbe cuppanó puszit adtam, ma már őszintén meg tudom ölelni a barátnőmet, kolléganőmet...

  VálaszTörlés

Minden vélemény számít!