12/02/2014

Erő

„ Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.” – Virginia Satir amerikai pszichológus 
 Katt ide több képért.

7 megjegyzés:

  1. És akit nem ölelnek?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. én is kérdezem,de azt hiszem,hogy tudom a választ: az öleljen át valakit.Nem csak párkapcsolatról szól az ölelés,ugye?

      Törlés
    2. Akit nem ölel meg senki, azoknak sokkal nehezebb megküzdeni a mindennapokban. Tapasztalatból tudom... Szerintem ez nem az intimitásról szóló ölelés, hanem a baráti, testvéri, gyermeki ölelésről. Ezért is szoktam Áront jól megölelgetni ;)

      Törlés
    3. Én meg az unokáimat.:) Fincsi.

      Törlés
  2. Most jut eszembe, hogy szombaton az önismereti csoporton mondta az egyik lány, szerinte annyira "öleléshiányosak" vagyunk, azért van szükség ennyi masszőrre. Még nem gondolkodtam el ezen, mármint igaz-e ez az állítás, de bedobom a közösbe, hátha nektek erről határozottabb véleményetek van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igaznak tűnik.
      Olvastam régebben,hogy amikor a kamasz már nem engedi az ölelést,akkor masszírozzuk-amikor engedi-,mert azzal is feltöltjük az érzelmi tankját. /James Dobson azt hiszem/.
      Erre figyeltem és figyelek és IGAZ!!!!!

      Törlés
  3. Lehet, ezért vagyok mostanában "közvetlenebb"? Értem ez alatt, hogy régebben csak levegőbe cuppanó puszit adtam, ma már őszintén meg tudom ölelni a barátnőmet, kolléganőmet...

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!