7/25/2013

Ti hogyan?

Van ez a gyönyörű asztalka. Meg kellene menteni... fogalmam sincs, hogyan lehetne a háromba tört asztallapot összeszerkeszteni. Ti hogyan újítanátok fel?
 
 
 

10 megjegyzés:

  1. Én bátortalan vagyok, de egy jó asztalosnak nem jelentene nagy feladatot, rábíznám... :) Az asztalka gyönyörű, érdemes megmenteni - a asztallapot mindenképpen... :))

    VálaszTörlés
  2. Anikó, a tuti asztalosom Gödöllőn van, ez az asztalka pedig Zuglóban. Ha kiszállíttatom Gd-re, meg vissza, plusz az asztalos munkaktg-e, plusz a viasz, amivel lekenem...és ha szeretném felújítani, fizetnem kell valamennyit a tulajdonosnak is. Akkor már többe kerül a leves, mint a hús. Ez a Bori nagymamájáé volt, aki virágtartónak használta. Mindenesetre meg fogom mutatni az asztalosnak is, úgyis találkozom vele nemsokára!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van hasonló asztalkám, nagyitól örököltem, sajnos letakarva díszíti erkélyemet!

    VálaszTörlés
  4. Én szakemberre bíznám.
    Hű, de csodálatos lehet ezen reggelizni....

    VálaszTörlés
  5. Pici barkácsboltokban (ahol minden kapható) lehet méterre venni olyan réz(színű) lemezcsíkot, amivel régen a küszöb szélét fedték. Én azzal venném körbe az asztalt, sűrűn szögelve, hogy jó szorosan tartson.
    Az asztalosnak biztosan sokkal jobb ötlete lesz! :-)
    És az is lehet, hogy ez a lemez is olyan horror áron van...

    Mindenesetre az asztal gyönyörű - érdemes keresni a megoldást!

    VálaszTörlés
  6. Az egyik ismerősöm javasolta a facebook-on, hogy simán össze kell ragasztani. Ahhoz viszont satura van szükség. Szóval, ha le tudom szedni az asztallapot, én is ki tudom vinni Gödöllőre, akkor csak össze kell ragasztatni az asztalossal. És akkor szép is lesz, precízen megcsinálva. Majd ha kész lesz, mutatok képeket is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is valami ilyesmire gondoltam... nem kell túlbonyolítani, hiszen az sem baj, ha látszik a kora... csak egyben legyen!

      Törlés
  7. olyan szép, megérdemelné a fáradságot és elvinni egy asztaloshoz. én biztos ezt tenném :) hogy aztán még soká gyönyörködhessek benne :)

    VálaszTörlés
  8. Először összeragasztanám, aztán az oldalát - a már említett - lemezcsíkkal összeszögellném, majd egy üveglapot vágatnék rá. Nagyon szép asztal! Kár lenne érte.

    VálaszTörlés
  9. Névtelen8/03/2013

    Szia!
    Manapság ragasztóprést és szorítót használnak. A satuba tán be sem férne. :-)
    Ragasztani fogja tiplivel megerősítve, vagy a hal alakú lapkával (lamello pogácsa).
    A szegelés el is repesztheti -bár az ötlet nem halva született.

    Feltétlen mutasd meg a végeredményt! Biztos szép lesz.
    Thea

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!