3/23/2011

Rácsos-túrós süti


Mostanában sokat sütök-főzök. Gyakran elgondolkodom, leírjam-e ide a recepteket vagy sem.  Ez a süti annyira finom és egyszerű, hogy mindenképpen meg kell osszam. Azon gondolkodom, hogy ez a linzertészta jó lenne-e apró sütinek?
 
Tésztához:
60 dkg liszt
1 kocka Rama
2 db tojás
15-20 dkg cukor
3 ek. tejföl
1 cs. sütőpor
reszelt citromhéj
Töltelékhez:
3/4 kg vagy 1 kg túró
1 egész tojás
reszelt citrom- vagy narancshéj
vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
mazsola
 
1 kisebb üveg baracklekvár (ne legyen túl híg!)
 
Elkészítés:
 A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, (= először elmorzsoljuk a sütőporos lisztet a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk). Félretesszük, amíg a tölteléket összeállítjuk.
A túrót összekeverjük a tojással és a többi hozzávalóval, majd megkóstoljuk :-) Nagy méretű tepsibe tesszük a tésztának több, mint a felét, miután kinyújtottuk kb. 1 cm vastagra (a tepsiben is ki lehet nyújtani, mert elég zsíros a tészta, pl. egy pohárral.) Nem kell sütőpapír alá. Megkenjük a tésztát a lekvárral (lehet bátran) majd ráhalmozzuk a kikevert túrós tölteléket, és egyenletesen eloszlatjuk. A maradék tésztából vékony rácsokat sodrunk (kb. ceruzavastagságút) és átlósan a túróra helyezzük. (először az egyik irányba, majd a másik irányba, vagy más egyéni kreatív ötletek szerint).
Linzer tésztának megfelelő hőfokon sütjük, amíg szép világosbarna színt kapnak a rácsok.(kb. 35 perc, de sütőtől, hőfoktól függ.). Ha kihűlt, kockákra szeleteljük.
Jó sütést!!


Ha megnézitek a képet, gyönyőrű és ínycsiklandó... de nem az én sütimet mutatja (a sajátomat elfelejtettem lefotózni, és illusztációként a netről kerestem gyorsan egyet). Nyilvánvaló, hogy miért nem gasztro-blogom van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!