1/31/2011

Hatszögek összegorgolása

Ezen a blogon nézelődtem, és nagyon megszerettem a színes hatszögeket. Már tavasszal elhatároztam, hogy készítek szép színes takarót. Valahogy csak most jutottam el a megvalósításig, van otthon maradék zöld és kék fonalam, gondoltam, egy párnahuzattal kezdem el a hatszögek gyártását. Igen ám, de én összevarrtam a hatszögeket, és nem lett szép az eredmény. Megkérdeztem többeket is, sajnos mindenki csak úgy találomra horgolta össze a hatszögeit :-( Mivel a legjobb barátom a google, megnéztem ott is, megtaláltam a helyes összehorgolási módot  :-)

6 megjegyzés:

  1. De jó, köszönöm!! És az oldalsávban megbújó linket is, ez a szeretethimnuszt is, szerintem ki fogom én is hímezni!:)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen :-) Ha találok még hasonló hasznos dolgokat közzé teszem. Nekem az angol leírás bonyolult, de a magyar is, mert én a 200 horgolt blokkból kezdtem el horgolni tanulni, és az teljesen más terminusokat használ, mint amiket pl a barátnőim. Nekem egyszerűbb ezeket a vonalkákat leolvasni :-)

    A Szeretethimnuszos takaróhoz:a magyar szöveg sokkal hosszabb, mint az angol, tehát vagy a szövegen kellett volna rövidítenem, vagy a virágokat nagyobbra vennem...

    VálaszTörlés
  3. Én nem nagyon igazodok ki ezen a képen :( pedig hasznos lenne, mert lépten-nyomon össze kell horgolnom valamit (én a kötött darabokat is összehorgolom. Úgy vagyok vele, mint sokan: csak úgy találomra... összeöltöm a szemben levő szemeket :) Itt gondolom, másról lenne szó...

    VálaszTörlés
  4. Én úgy értelmezem ezt, hogy a 6szögeknek csak a közepét (1-3 kör) kell meghorgolni, és egy kész 6szög mellé odahorgolni. Az egyráhajtásos pálcák nem kapcsolódnak (csak egymás mellé simulnak), hanem a láncszemeket kúszószemekkel kapcsoljuk össze. Ezért nem lesz a két hatszög között "varr".
    Ha lesz időm, csinálok egy fényképes leírást.

    VálaszTörlés
  5. Ó, szuper! És hozzákezdtél már?

    VálaszTörlés
  6. Áh, dehogy! Mert az anyukám beteg, vele rohangálok orvoshoz, de ha lesz egy szusszanásnyi időm megcsinálom!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!