1/10/2011

ER

Anyukámhoz péntek éjjel az ügyelet ment ki, ma reggel pedig annyira annyira rosszul volt, hogy mentőt hívtam hozzá. Így került be egy Budapest melletti kórházba, a Betegfelvételi osztályra.
Egy rezidens orvost fogtunk ki, aki gyakorlatilag hazaküldte volna anyut, ha nem erősködök, hogy azért talán ezt mégsem kellene....
doki (nekem, miután megvizsgálta az anyut): - Tulajdonképpen, mi a baja a néninek?
én: - Magas a vérnyomása (190/...), nem tud lábra állni, és a cukorja sincs beállítva rendesen.
doki: - Magas vérnyomással és diabétesszel több százezren élnek, ezek nem indokolják, hogy felvegyem az osztályra. A lába azért fáj, mert nem mozog eleget, egész nap ül.
én (persze csak gondolatban): A doktor úr szerint az lenne a megoldás, ha fitness bérletet vennék a 73 éves anyámnak?????????????????

Reggel 9-től délután 3-ig voltunk a Betegfelvételin, anyu végig egy tolókocsiban, vártunk a leletekre, a röntgenre és a reumatológiai vizsgálatra. (volt amikor elfogyott a tolókocsi, a beteg addig várt a folyosón, mert a betegszállítók nem tudták vizsgálatra elvinni :-( )

A reumán egy csuda aranyos doktornő megvizsgálta és megállapította a labor alapján, h gyakorlatilag az összes értéke rossz (ezt eddig senki nem vette észre, pedig havonta megy a háziorvoshoz, és negyedévente kell nagy labort csinálnia, mert megy a nefrológiára, diabetológiára....), sőt nagy valószínűséggel a háziorvosunkat helyettesítő arab orvos által felírt gyógyszer sem tett jót neki, belső vérzése is lehet. És ami a lényeg, a gerincével van baj, amire addig nem tudnak gyógyszert adni, amíg belgyógyászatilag nincs rendben. Remélem műteni nem kell majd.

A reumatológiai vizsgálat után, vissza a Betegfelvételi osztályra. A doki laposkúszásban jön oda hozzánk:
doki: - Akkor felveszem a nénit a belgyógyászatra.
anyu meg sem szólal, csak néz: Nagyon súlyos?!
doki: Nem fontos befeküdnie, saját felelősségre haza is mehet...
én: meg sem szólaltam, csak ránéztem a dokira: Most, rögtön, de azonnal írja meg azt a nyomorult beutalót, mert a keresztvizet is leszedem magáról.
doki: ..aaaaaaaaaa .... III-as Belgyógyászati osztály jó lesz?

Ugye, nem csak az a baj: nem a Carter doki volt a Sürgősségin a kezelőorvosa anyunak...

2 megjegyzés:

  1. Gyors javulást, és sok erőt (meg hasonló erélyességet a szükséges pillanatokban)! Vigyázzatok magatokra.

    VálaszTörlés
  2. Valami van,pedig "csak" melegfrontot mondanak: én tegnap hajnalban olyan erős migrénes rohamra ébredtem,hogy azt hittem agyvérzést kapok.:( Azóta is rosszul vagyok.
    Drága Anyukád! Olyan jó,hogy Te ott vagy mellette!!!És még Valaki!
    Gyógyulást kívánok minél előbb!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!