5/26/2010

Mindennapi kenyerünk

Ami máskor áldás és élet, az most hatalmas mennyiségben érkezett... víz alatt van a kukorica és a búza is. Lesz-e idén friss, ropogós kenyerünk vagy be kell érjük knekkel (extrudált kenyérrel)?
Kalandozásaim során rájöttem a magyar ember kenyeret eszik. Kenyeret, ami friss, fehér, puha, ami egyszerre tápláló és egyszerű. 

Már majdnem sikerült megszeretnem a préselt, "extrudált" kenyeret (kneke) ami leginkább poháralátétre emlékeztet (az íze meg a fűrészporra ).
A bajor parasztkenyér, a szezámmagos kenyér, nem rossz, ha finom rajta a szalámi. Az aszalt-paradicsomos kenyér  is jó, de csak ha friss; a sótlan toszkán kenyér  max. pirítósként, fokhagymával ehető, ízetlenségét még az olaszmániám sem tudja felülírni. :-) 
Divatok jönnek és mennek, a jó kenyér mindig divatban marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!