5/05/2010

Udvariatlanság

Kaptam egy pofont. A Zélettől.
Adott egy Vidéki Lány, akinek Budapesten nincs lakása, és egy budapesti lakással rendelkező Nagy Fehér Férfi  és a Barátok. Valamint a folyamatosan érkező "véletlenek". Vidéki Lány az albérletbe költözése napján (április 1-én) rádöbben, nincs fűtés a lakásban, a főbérlő  nem hív szerelőt, mert az bizony pénzbe kerül. Az albérletben töltött napok alatt továbbá az is kiderül, hogy nem lehet a mosógépet használni, mert azt lehetetlen bekötni (nincs  hozzá csap, az áram is gyenge és a vízvezeték sem bírná ki a nyomást); a porszívó nem működik, mert a biztosítékot folyamatosan leveri; az ablakkilincs rossz, kinyitni nem érdemes, mert utána nem lehet rendesen bezárni (és besüvít a szél a kicsi szobába). Az elején még vicces a dolog (lévén április van, vagy mi?), de aztán ahogy az idő egyre telik, egyre rosszabb lesz a helyzet, mert az áprilisi időjárás ebben az évben hidegebb a megszokottnál, sokat esik, és a szelek is hidegen fújnak... a Vidéki Lány megfázik, felfázik és még a szeme alatt is herpesz lesz.
Néhány nap múlva telefonál a Nagy Fehér Férfinak, hogy a lakás alkalmatlan a normális életvitelre, kiköltözik a lakásból hónap végén, mert itt nem lehet élni. Elköltözik, le akarja zárni életének ezt a fejezetét, el akar határolódni a Nagy Fehér Férfitól. Az új lakásában a fáradtságtól, a félelemtől bőg a dobozok és az eltört váza fölött. A Nagy Fehér Férfi vádaskodik,  a telefont nem veszi fel, e-mailre nem válaszol... a gyáva Vidéki Lány helyett annak Bátor Budai jogász Barátnője állja a sarat, és kezébe veszi az ügyet.
A barátok felveszik a Mindenkinek jól megmondom az überfrankó köpenyt, és osztják kérve, kéretlenül a tanácsokat. Akad köztük, aki az információt keveri és olyan is, aki egyértelműen az tanácsolja, hogy a békesség kedvéért (és a kersztyénség nevében ofkorsz) a Vidéki Lány csak is szeretettel és mosolyogva fogadhatja a Nagy Fehér Férfi megalázásait.
Azt hiszem, udvariatlanságnak nevezik az ilyent. És akkor még finoman fogalmaztam.

2 megjegyzés:

  1. Jajj. Ez a "Mindenkinek jól megmondom az überfrankót köpeny" annyira fenomális, hogy azt hittem, jó sül ki belőle, erre tessék. Ezt a köpenyt úgy is használhatnák a barátok, hogy teljes váll-/mellszélességgel a Budai Barátnő mellé állnak és tanúsítják, így lehetetlen élni és egyébként is a Nagy Fehér elmehet a búsba. Mert ezt igenis gondolhatja néha nyugodt szívvel bármelyik keresztény s keresztyén:) Szerintem...:))

    Felfázásra igyon a Vidéki Lány sok kukoricabibe teát, remekül átmos és a veséknek sem árt egy kis kitakarás. Mielőbbi jobbulást kívánok testnek s léleknek egyaránt...

    VálaszTörlés
  2. KicsiKató: Köszönöm a kukoricabibe tea tippet, nem ismertem eddig, de mindenképpen bevetem a következő alkalommal. Kemény lecke volt, a "barátaim" egy része gyáván magamra hagyott, tanultam belőle.

    Orsolya: A helyzeten nagyban javít, hogy már nagyon jó helyen lakom :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!