6/21/2013

Vasárnapi piknik

Van néhány dolog, amit gyerekként nagyon szerettem, és határozottan hiányzik a boltok polcairól: az igazi kánikula desszert, a citromhab, ami első helyen áll a nosztalgia listámon és a keletkezett űrt még a legújabb spéci joghurtok sem tudják betölteni. A nosalty-n találtam néhány citromkrém desszertet, azokból kreáltam egy nekem ízlő variációt:
Hozzávalók:
2 dl tejszín
200 g natúr joghurt
fél citrom reszelt héja
3 ek méz vagy porcukor

Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot, a citromhéjat és a mézet  egy másik tálba mérjük  és jó alaposan azokat is elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, óvatosan összekeverjük és kis poharakba adagoljuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. Ha lenne habszifonom, elkészíteném abban...mivel az nincs, marad a robotgép.
Ha csak a régi ízeket szeretnétek felidézni, akkor érdemes így, magában kanalazni a habot. Ha  szívesen leszállnátok a nosztalgiavonatról, akkor lehet  bele tenni olvasztott és/vagy apróra vágott csokit, de rétegezhetitek limoncello-val meglocsolt piskótadarabokkal is, vagy szerintem nagyon finom tortatöltelékként is.

Szép hétvégét mindenkinek :-)

3 megjegyzés:

  1. ÓÓóóóó, most vérré válna bennem :)

    VálaszTörlés
  2. Én nem ismertem, csak a négercsókra emlékszem. De az még ma is van. Meg a macskanyelvre... :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, most ne számíts rám! Nem megyek ki a szabadba! Max a pincében vagyok hajlandó piknikezni... :)
    Tegnap be kellett mennem Pestre, a belvárosba... brutális meleg volt... :(
    Szép hétvégét Neked!.. és köszi a receptet, nagyon jól hangzik! :)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!