6/18/2013

Elviselni

Szeretem a svéd nyarat... akkor is ha esős, ha hideg, ha párás, ha nem tudok aludni a világos éjszakákon... Sokkal könnyebb elviselni, mint ezt a hőséget :-D Legalábbis most így emlékszem...
 Meseország-meseház (Holsbybrunn)
 Úton a Lammosa felé
 Göteborg kikötőjében
 Lammosa
Holsbybrunn, Vetlanda felé

8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Csütörtökön vizsgázom, de péntek este mehetünk is :-D

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Az ott a tenger közepén egy lakóház akar lenni? hogyan lehet onnan ki/be jutni? amúgy én imádom Svédországot, pedig soha nem voltam! mennyi a max. fok nyáron arra lennék még kiváncsi? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, az egy világítótorony. Ferryn utaztunk Göteborgból Dániába és ez viszonylag közel volt Göteborghoz. Szerintem hajókkal mennek ki (olyan, amilyen a Dunán is jár). 2007ben 19 foknál lefotóztuk a hőmérőt :-) 2009-ben átlagosan 19 fok volt, akkor az 1 éves baba pancsolt, én hosszú nadrágban voltam és hosszú ujjú kardigánban. Viszont annyira átállt a hőérzetem, hogy azóta jobban bírom a hideget, ill. nem bírom a meleget. Svédország svédületes :-) Nagyon vágyom ott élni!

      Törlés
  4. Oh, én is szívesen laknék ott!!! :o))) Nem szeretem a hőséget...nekem elég lenne 23 fok egész nyáron :o)

    VálaszTörlés
  5. Igen, én is nyafogtam még két hete, hogy mikor lesz már nyár... most nem bánnám, ha ennyire nem lenne...
    Gyönyörű ez a vidék... :)

    VálaszTörlés
  6. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Helsinkiben élő barátnőm minden tavasszal hazajön, mert ott nem virágoznak a fák (nincs olyan évszak, amit mi tavasznak hívunk), ácsingózik a cseresznye, az ízletes napérlelte gyümölcsök után...és nem szereti nézni a befagyott öblöt április végén :-( Filip, a vendégem egyszerűen rajong ezért a kánikuláért, ami most van...nem húzza le a redőnyt, mert szeret a Nappal együtt kelni (kint télen sötét van, nyáron meg nem megy le a Nap...) Rajongok Skandináviáért, de a tutiság itt van, akkor is ha meleg a nyár :-D Ha van kedvetek, nézzétek meg a Gasztroangyal Balatoni számát. Olyan, de olyan tájak vannak itthon, hogy leesett az állam. Miért nem kirándulok én többet, ez jutott eszembe :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!