12/18/2012

Személyesen

 Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).

 Személyesen szeressünk minden felebarátot

Szerintem menő dolog saját készítésű gasztroajándékot adni. Az elmúlt években kétszer is megleptem a barátaimat narancslekvárral, mindenki elkérte a receptet, ami szerintem igen nagy elismerés :-) Volt amikor mézes-magos meglepetést készítettem szeretteimnek, ez is nagyon közkedvelt volt (szívesen adtam volna mézes fokhagymát is, de ahhoz nem voltam elég bevállalós :-X ). Gasztorajándékok lehetnek még a kekszek, bonbonok, chutney-k, likőrök, sütemények, nyalókák ... és szinte bármi, amit szépen lehet csomagolni vagy ami üvegbe zárható. Kell hozzá celofán(tasak),  bonbonos vagy kekszes doboz, szép szalag, esetleg ajándékkísérő címke és kész is. A mi családunkban nem szokás nagy ajándékokat adni a közvetlen családtagoknak sem, így nálunk bátran a fa alá lehet tenni egy ilyen gasztroajándéktot, de munkatársaknak, barátoknak  nagy örömet szerezhetünk vele.


Gyönyörű, ihletadó újságok:
Tearoom Christmas magazin
Homemade Holiday
Hilda
Funkytime Magazin, holiday issue
Recetario de inverno
Mezze, Decembar 2012.

3 megjegyzés:

  1. Egyetértek! Szerintem is nagyon jó ajándékok - sokkal kevésbé lehet mellélőni, mint bármi más ajándékkal: süti, kekszet mindenki szeret. Talán csak a lekvárok, amik nem jönnek be mindenkinek, de lehet csak azért, mert nem próbált még finomat. :-)
    A narancsot külön köszi! Az idén már nemigen lesz időm kipróbálni, de januárra még úgysincs program. :-)

    VálaszTörlés
  2. A narancslekváros kalács nagyon-nagyon finom, igazi téli ínyencség :-) Azért nem mondom, hogy elképzelhetetlen a karácsony nélküle, mert én mindig a maradék kalácsra szoktam tenni, amikor az már száraz... :-)

    VálaszTörlés
  3. imádom ezeket a magazinokat, köszönöm

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!