12/16/2012

Segíteni

Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).

Segítsük a testvért, hogy ő is szeressen

Nincsen karácsony szaloncukor nélkül, bár a boltok polcai roskadoznak a különféle szaloncukorkától, már írtam arról, hogy én nem szeretem a szaloncukrot ... Gasztroblogokat olvasgatva az a véleményem, a bolti és a házilag készített szaloncukor között a különbség ég és föld! Ha lesz elég időm idén, magam készítek szaloncukrot (a saját gyártású szaloncukornak legalább egy napig kell dermednie, így nem állhatok neki az utolsó pillanatban, mert akkor csak szilveszterre lesz kész a desszert).
Nekem a legjobban Mézigirl szaloncukra tetszik, de ezt csak ott lehet elkészíteni, ahol nincs kisgyerek. Kerestem alapreceptet és egészséges receptet a neten, hátha Ti is kedvet kaptok a szaloncukor kérszítéshez.  
Hozzávalók:
lecsepegtetett, magozott meggy
jó minőségű brandy
házi marcipán
fehér csokoládé 

cukorgyöngy

Elkészítés:
A meggyet tálba tesszük, felöntjük brandyvel és legalább egy éjszakán át, letakarva a hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük, diónyi marcipánba csomagoljuk, majd gőz felett felolvasztott fehér csokoládéval bevonjuk. Cukorgyönggyel díszítjük, bonbonpapírba csomagoljuk és hűvös helyen tároljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!