12/22/2012

Tettekkel

Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).

Tettekkel szeressünk
 http://passaparola.focolare.org

A nagy karácsonyi dekoráció-dömpingben, dönteni tudni kell, ha ugyanis valóban szép karácsonyfát szeretnénk, nem tehetünk fel minden díszt a fára. Jó, de akkor melyikeket vegyem meg? Arany vagy ezüst díszek legyenek, esetleg tarka-barka dekoráció, vagy minden évben más színű fa legyen? Nehéz a döntés :-D Az otthonom stílusát, méretét figyelembe véve, nekem a természetes dekoráció tetszik a legjobban. A természetes dekorációk választása a pénztárcámnak is jót tesz, mert a díszeket saját kezűleg elkészít(het)em, de ha valakinek nincs erre ideje és készen veszi meg őket, akkor is csupán egy-két ezer forint lesz a végösszeg. Minden olyan csonthéjas termés, szárított gyümölcs vagy bogyó szóba jöhet, amelyek valamilyen módon felfüggeszthetők a fára, és alakjuk, színük vagy méretük lehetővé teszi, hogy mutatós dísz váljon belőlük, ilyen például fenyőtoboz, a narancs és az alma, amelyekből elég két kilót megvenni ahhoz, hogy szeletekben történő megszárításuk által több tucat díszhez jussunk. A szárított narancs- és almaszeletek mellett egyébként jól mutatnak a matt (esetleg színes) festéksprayvel beszórt diók,  a fahéjból készített csillagok és a raffiára fűzött ánizsszemek... A termések és a gyümölcsök alkotják a dekoráció alapját, melyet nádból készült karácsonyfadíszekkel és néhány mézskalács-figurával szoktam kiegészíteni! Így egyszerű, ám annál nagyszerűbb karácsonyfát varázsolok az otthonomba!
 
 
 
képek innen és innen

Nektek milyen karácsonyfátok szokott lenni? Minden évben ugyanolyan, saját készítésű díszeitek vannak, vagy szeretitek a színes gömböket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!