12/08/2012

Fáradhatatlanul

Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).

Legyünk fáradhatatlanok a szeretetben
focolare 

 

Nagyon szeretem nézni ezeket az üvegbe zárt csodákat. A hógömb készítés legnehezebb része a glicerin szerzés, a glicerin csak receptre kapható. Szóval, ha  sikerül beszerezni a glicerint, akkor már szinte elronthatatlan lesz a hógömb készítés.
Hozzávalók: desztillált víz, glicerin, befőttes üveg (bébiételes üveg ) olyan, aminek kicsi a pereme, glitter, műanyag apróságok, ragasztó, ami nem oldódik a vízben.
Elkészítés: ragasszuk a műanyag állatkákat a fedőre, várjuk meg, míg biztosan megköt a ragasztó. Keverjük el a megfelelő mennyiségű desztillált vizet és glicerint 1:1 arányban és töltsük bele az üvegbe. Szórjuk bele a glitterport, ragasztózzuk be az üveg peremét, és csavarjuk rá a kupakot.  A száradással (mielőtt megfordítjuk) várjunk legalább 1 napot, hogy a  ragasztó biztosan megkössön.

2 megjegyzés:

  1. Nahát... sose gondoltam volna, hogy ilyet házilag is lehet készíteni... ! Annyira szeretem ezeket a hógömböket! - szóval ezt a bejegyzésedet is betárolom... :)
    Áldott vasárnapot kívánok!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!