12/23/2012

Öröm, remény, szeretet, béke

Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).

Advent igazi üzenete a remény, Szentestére a szépen feldíszített lakásunk és szívünk mind az Úr Jézusnak hódoljanak, az ő nevét dicsőítsék. Hozza el az idei advent azt a reménységet, amit elvesztettünk, fakasszon örömet a szívünkben. Adja, hogy méltók legyünk érkezésére, találjon minket hűségesnek a szeretetben és a hitben, életünkben sok nagy dolgot tegyen kicsinnyé és sok kicsi dolgot tegyen naggyá; az árnyékot állítsa fénybe, és adja, hogy az igazi Fényt ne veszítsük el szemünk elöl.  A remény bátorságával és hitből fakadó kedvvel éljük az ünnep gyönyörűséges napjait. "És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. Ímé mindent újjá teszek." (Jel 21:4.5.)

 
 
 
 
képek a pinterestről

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm a napi útmutatást! Nekem nagyon sokat jelentett ez az "adventi naptár"
    Áldott, békés, meghitt Karácsonyt kívánok! Érezd jól magad ott, ahová hivatalos vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. I wish you a Merry Christmas!!!

    VálaszTörlés
  3. A Google összekeverte a megjegyzéseket...az előbb még egy norvég blogon voltam és ott hagytam megjegyzést, amikor pedig rákkatintottam a küldés gombra, idekerült a megjegyzés....nem tudom hogyan... Lehet, hogy a Google is érzékeli, mennyire szereted az északi népeket :o)))(lehet, hogy ez a megjegyzés meg ott fog megjelenni? :o)))
    Boldog karácsonyt kedves Zsuzsa!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Timi Drága, meg is lepődtem az angol jókívánságon, mert általában magyarul írunk egymásnak :-D Hosszú ideje nem álmodtam már (amikor nagyon fáradt vagyok, nem tudok álmodni), és ezen az éjszakán azt álmodtam, hogy Svédországban a kinti magyarokkal magyar karácsonyt ültünk :-) Nektek is legyen szép az ünnep!

      Törlés

Minden vélemény számít!