12/05/2012

Építeni

Advent minden napján hozok egy idézetet, kis gyakorlati útmutatót, ami segít jobbá tenni a környezetet amiben élünk, és segít abban is, hogy a vasárnapi istentisztelet (mise) és a hétköznapjaink között ne szakadék tátongjon, hanem meg tudjuk élni azt, amit a templomban hallottunk és megértettünk az igehirdetésből. És  hogy ne csak lelkiekben növekedjünk, hanem  ügyesedjünk is :-), minden nap mutatok Nektek egy-egy  könnyen elkészíthető apróságot, hogy Karácsonyra saját készítésű díszekkel szépüljön a lakásunk, munkahelyünk ( környezetünk).


Mindenkivel építsük az egységet



Jópár sókerámia recept kering a neten, én az elsőt próbáltam, nekem bevált, de a második is jól hangzik (a sütőpor miatt gondolom ducibbak lesznek a formák)
1.)
2 bögre liszt
1 bögre apró szemű só
2 bögre langyos víz
2 tk borkősav/citromsav
1 ek olaj
ételszínezék (ha nincs, fehér gyurma lesz belőle)
2.)
1 bögre liszt
1 bögre meleg víz
1/3 bögre só
1 zacskó sütőpor
1 ek olaj
1/3 tk borkősav 

Az alapanyagokat kimérjük, beleöntötjük egy lábosba, elkeverjük, majd közepes hőfokon addig kevergetjük (kb 5 perc), míg szép kis gombóccá összeáll. Utána adagokra szedjük, és tetszőlegesen por ételszínezéket adunk hozzá, a natúr magában is nagyon szép, nem szükséges színezni. A végeredmény akár tartós is lehet, mert sütőben, vagy radiátoron ki lehet szárítani, így akár színezni sem kell előre, mert mikor megkeményedett, kedvünkre színezhetjük! Az eredmény pont olyan szuperpuha, mint a playdoh, és  ha “véletlen” megkóstolják a gyerekek, akkor sincs baj, zacskóban  1-2 hétig tartható el.

Aki ihletre vágyik, írja be a keresőbe: salt dough ornaments. Utána már csak a fantázia és az idő szabhat határt... :-D

1 megjegyzés:

  1. Ez a szívecskés-akasztós csodaszép!
    Erre is kellene időt találni...

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!