8/07/2012

Ellensúlyozni az ellen súlyokat



Nem tett nekem jót az ülőmunka (hirtelen felkúszott rám kb 6-7  kiló) és a tanítás abbahagyása is eredményezett "bánathájat". Már többször neki futottam a fogyókúráknak, de mindig közbejött valami (költöztem, anyukámat ápoltam,  táncolni jártam, néha elmentem zumbázni, vagy aerobic órára, vettem hullahopp karikát is, hátha az otthoni mozgás jobban megy....) Júniusban találtam egy jó kis fitness termet közel az albihoz,  bérletet is vettem, aztán júliusban nyaraltam, rohangáltam a kórházba Anyuhoz.... A héten ismét elkezdtem lejárni a fitness terembe. És a baj azzal kezdődött, hogy elkezdtem a neten kutatni, melyiktől fogyok le hamarabb: a kardio edzéstől (futás, elliptikus tréner...) vagy ha a gépeken kis súlyokkal végzek gyakorlatokat (a csoportos-zenés mozgást élvezem a legkevésbé, utálok időre odamenni...). Sajnos okosabb nem lettem, mert a  neten mindenfélét lehet olvasni:
a)  csak futással, kardiozással nem lehet fogyni (az az állóképességet javítja csak)
b) bármelyik kondi gépet lehet használni, mind fogyaszt, és a lányok nem lesznek nagydarabok ezektől a gyakorlatoktól (a playboy lányok is így edzenek)
c)  csak bizonyos gépeket szabad használni az edzőteremben, mert vannak amik kimondottan a tömegnövelésre vannak (pl combközelítő és combtávolító)
d) Nincs általános szabály. Kezdj el súlyokkal edzeni bátran, és figyeld, hogyan reagál a tested, aztán aszerint folytatod vagy változtatsz (by Varga Gabi)
Bevallom, nekem a felső sor tetszik jobban, bár ettől a vékonyságtól fényévnyire vagyok :-(
Ti szoktatok fogyókúrázni? Tudtok valami bombabiztos, nem sanyargatós módszert? Tíz kg-tól szeretnék megszabadulni.

14 megjegyzés:

  1. Én meg bevallom,hogy a felső sor képei riasztanak: olyanok,mint a szegény anorexiások.Akkor már inkább az alsó, kicsit gömbölyűség.Hidd el!

    VálaszTörlés
  2. Nekem az alsó sor tetszik jobban. Sokkal természetesebb.A felső sor nem a valóságot mutatja. Nem olyan régen olvastam valahol, hogy már a divatcégek is kezdik a "teltebb" modelleket keresni, mert belátják, így kárt okoznak a mai fiataloknál is.
    De ha megkérdezed a férfiakat (én megkérdeztem néhányat) - ők is azt mondták, a sportosabb, erősebb, semmiképpen nem a deszka-típusú lányok tetszenek neki. Persze, nem mondom, hogy nem kell odafigyelni magára egy nőnek.
    Én hiszek abban, hogy a mozgás nagyon fontos, de éppen olyan fontos a táplálkozás is. Ami nagyon nem segít ebben, azok a zsíros ételek, a fehér liszt és a fehér cukor. Saját tapasztalatom is ez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elfelejtettem. Ajánlom egy oldalt: www.szoojudit.hu
      Ő egy barátnőm, és kb. 15 éves korom óta ismerem. Amióta az eszemet tudom (és ő is) állandóan a súlyával küzd.
      Nézd meg az oldalát, nézd meg a képeket, hogy hova jutott és hogyan. Én látom a különbséget és ő aztán nem a levegőbe beszél.
      Mi is használjuk a dolgait. Nagy Őmnél is lement már 6 kg.

      Törlés
  3. kaloriabazis.hu
    Én most ezt csinálom. Nem fogyózóm, hanem betartom a napi 1500 kalóriát, és kétnaponta tekerek pár km-t. Már lement pár kg, pedig még csak két hete csinálom. :)

    VálaszTörlés
  4. Ja, és nekem is az alsó tetszik, mert az inkább really, mint a felső. :)

    VálaszTörlés
  5. Szoktam.

    Napi 1-2 óra séta (munkába, bevásárlás, stb., át kell térni az autó- és tömegközlekedés mentes életre; ha hosszabb távokat kell megtenned, akkor bicikli; túraszandál, -bakancs és váltócipő bevezetése sem árt, a rossz lábbeli pillanatok alatt tönkre tudja vágni az effajta életmódváltást), napi 1 óra aerobik - csapatsport - dvd-sport és viszonylag szigorú diéta (pl. az 1500 kcal-ás már elég jó). Kezdésnek érdemes egy sanyargatós két héttel kezdeni, nekem a ketogén diéták elég jól beváltak (pl a bécsi-diéta).
    A kezdőlöket azért hasznos, mert ha nem látod, hogy nap mint nap csökken a súlyod, akkor elveszíted a lelkesedésed. Két hét után már tartja magát a testedzéshez az ember.

    A fitness oldalakra nem feltétlen célszerű hallgatni. Pl. én ha kihagyok egy napot, akkor a második nap már addig húzom az edzést, hogy átmegy a harmadikra, esetleg negyedikre. :-P Míg, ha mindennap kínzom magam, akkor annak megvan a látszatja 1-2 hónapon belül...

    Valamint csak olyasmit érdemes sportolni, amit szeretsz és nem szenvedés; még akkor is, ha az edzők szerint az nem hatékony. A semminél biztosan jobb lesz. ;-D

    Igazából az a nehéz, hogy a kezdeti lelkesedés fennmaradjon. Akkor is mikor még nem tetszel magadnak, és hiába csinálod a mérleg meg sem mozdul (azaz a fogyókúrás platók idején). És persze akkor is, mikor már meg vagy elégedve magaddal, mert miután abbahagyod, visszatérsz a korábbi tunyasághoz, a kilók ismét lekezdenek visszacsúszni... Ezért mondják mindenhol az életmódváltást, de igazából szerintem ez az örökös odafigyelés, nemlazítás és fogyókúra. Persze inkább ez, mint az elhízás és az így megszerezhető betegségek. :-D

    Amúgy nekem is e felső sor jön be. ;-D

    VálaszTörlés
  6. Szia Zsu!
    Ez nem jó téma :(
    Évek óta nem vacsizok. Tavaly ősszel elkezdtem tornázni, kb. 2 kg-ot fogytam a 10 hónap alatt, de átalakultam. Újra rám jöttek a szoknyák, nadrágok, eltűnt az úszógumim :)
    Szerintem mozogj, és figyelj oda, mikor, mit, mennyit eszel :)
    És tudd, akárhány kiló is vagy, szép vagy, szeretünk!!! :))) Ugye, lányok!?

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a bátorításokat és a jó tanácsokat! nagyon sokat segítettetek! Kilófaló termékeit nem ismertem eddig, gondolom a nagyobb boltokban lehet kapni, mindenképpen kipróbálom. Sajnos muszáj lefogynom, mert a régi szép ruháimat (38/40) nem akarom kidobni...illetve nem kényelmes 10 kg-ot cipelni magamon. Az 1500 kalória nem tudom mennyit jelent, de most arra jutottam, nem eszek finomított lisztet, cukrot, és mozgok hetente minimum 3 alkalommal. Tudom, hogy rossz irányba megyünk, h a 0-ás méretű lányok már kórosan soványak. Nem is az a célom, hanem az ideális testsúly visszanyerése. És ez nem könnyű (legalábbis nekem nem, mert szeretek enni)....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit barátnőmnek néhány "Road Show-ján", ahogy mi egymás között hívjuk voltam már. Sok pozitív visszajelzés jött. Persze én azt gondolom, hogy a kitartás a kulcs ezekben.
      Én pl. nem fogyózom, bár kellene fogynom. Hajlamos vagyok a felszedésre, két gyerek után pedig sok kiló maradt rajtam. Sok alkat kérdése is, de azért igyekszem én is tenni azért, hogy ne maradjak túl vaskos.
      Nekem Judit nagy példaképem ebben, mert ő hatalmas változáson ment át. Mindenki láthatja a fényképeit. Ő eszik mindent, nem koplal, és nem von meg magától semmit. Egyszerűen csak kicserélte azokat a dolgokat az ételekben, amitől hízni lehet. Ez a titka. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

      Törlés
  8. Bocsánat, nekem is az alsó sor tetszik. Már csak azért is, mert azon mosolyognak a lányok. Jó, tudom, ez a kampány része. De egyébként is.

    Amúgy mint mindenre, erre is sok jó tanács van. Mert sokfélék vagyunk, így mindenkinek más jön be.
    Régen jártam edzőterembe, de nem sokáig bírtam. Attól féltem, hogy kiteszik a szűrömet, mert állandóan rám jött a röhögés. Biztosan rossz helyre mentem, de azt láttam, hogy a legtöbb lány azért jár oda, hogy felszedje valamelyik halálra kigyúrt srác. Roppant izmost fiúk voltak ott. A lányok meg mind kizárólag cipzáras tréningfelsőben, ami dekoltázsig volt nyitva. Így a srácok nem nagyon tudtak koncentrálni. Hát ez számomra rém mulatságos volt. Úgyhogy a második bérletet már nem vettem meg.

    Fogyni régen azzal tudtam - egy-másfél év alatt 10 kg-t, mert a gyors fogyás megtartásában nem hiszek -, hogy teljesen kiiktattam a cukrot és amennyire lehetett, a fehér kenyeret. Reggelire mindig joghurtba kevert zabpelyhet, búzacsírát és mazsolát ettem. Ez a két utóbbi biztosította az édes ízt, hogy ne hiányozzon nagyon. Főleg amikor anyukám a habos sütiket húzgálta az orrom előtt, hogy "nem igaz, hogy meg bírod állni". Meg tornáztam mellette, nekem a Callanetics nagyon bejön. Nem izmosít csúnyára, de szép, kontúros lesz, ami addig lazácska volt. Nem utolsó sorban nagyon jó az ülő munka miatti hátfájásra!

    De a fenti most nem jön be, mert a gyerek miatt nehéz, hogy ilyen megszorításokat tegyek magamnak - idegekkel azért bírni kell a mindennapokat. :-) Úgyhogy tavasszal, a szoptatás végeztével az újszerű böjtöt vettem elő: napi háromszori étkezés de csak egyszer jól lakni. Villámgyorsan megindultak a kilók.

    Bármit is választasz, kitartást és sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére ez egy normális konditerem, sokkal több a fiú, akik segítőkészek és nem nyomulósak. Ez a napi 3x enni, 1x jóllakni...megfontolandó :-)

      Törlés
  9. Az alsó kép nagyon természetes hölgyeket ábrázol, a felsők is csinosak, szerintem nagyon sok munka van abban, hogy így nézzenek ki. Nem is beszélve a töménytelen mennyiségű photoshopról:)

    VálaszTörlés
  10. egész életemben fogyókúrázom, legtöbbször virtuálisan, azaz gondolatban, egyszer lazábban, máskor szigorúbban. nálam a hús-saláta kevés gyümölcs a nyerő, sok futással, gyaloglással. szerencsére édesség nélkül egész jól elvagyok. csak hát a tésztákról lemondani oly nehéz... nekem éppen most az alsó sor az elérendő cél :)a felső sor szerintem is szörnyű, a férfiak többsége meg amúgy is a teltebb nőket szereti :)

    VálaszTörlés
  11. Én a felső sorból való vagyok, talán a combjaim vastagabbak egy kicsit, de nem tudom megítélni, azt hiszem van egy enyhe testkép zavarom. A hús (szelet hús, leginkább karaj, hirtelen, olívaolajon kisütve) rengeteg zöldség, főleg nyersen, vagy félig nyersen, szintén hirtelen kisütve, esetleg kevés rizs, krumpli, köles kombinácitó szoktam bevetni, ha látom, hogy Bélán kezd gyűlni a felesleg, és elkerülök mindent ami tészta vagy rántva van. Ez neki elég is szokott lenni pár hónapig, ha bevetem amint észreveszem. Nem lehet könnyű, de ilyenkor nyáron annyi finomság van, míg csináltam azt a hülye diétámat én is szinte csak zöldséget ettem meg húst, nagyon jókat lehet enni így is.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!