8/23/2012

1Thessz 4,13-14*

Tegnap éjjel az Úr Jézus magához szólította Édesanyámat. Fájdalommal, az Úr Isten döntését elfogadva, és a feltámadás reménye alatt búcsúzhattam el Tőle. Isten nagyon kegyelmes volt hozzánk, megajándékozott minket a méltóságteljes és meghitt elbúcsúzással. Öt napot haldoklott (hála Istennek nem fájt semmije), az utolsó 3 napot végig együtt töltöttük, egész nap mellettem voltam, az utolsó pillanatig tiszta volt a tudata, elbúcsúztunk egymástól. Szerette ha simogattam, ha bekentem testápolóval, ha törölgettem a homlokát nedves törölközővel, többször kérte, hogy öleljem meg. Az utolsó napon hosszasan ücsörögtünk az ágy szélén úgy, hogy a lába leért a földre (ezt is szerette) ilyenkor mindig hozzám dőlt, a mellkasomra hajtotta a fejét, úgy pihengetett. Az utolsó este megölelgettem (ő kérte) 4x is, ő is megölelt engem (ezt én kértem), megsimogatott a kezével, hosszasan tudtunk egymás szemébe nézni, és szavak nélkül is szeretni egymást. Addig simogattam amíg el nem aludt, megpuszilgattam, Igéket mondtam neki, és este fél 9kor azzal a bizonyossággal jöttem el tőle, hogy az éjszaka visszaadja lelkét Teremtő Urának. Ezt elmondtam az éjszakás nővérnek, barátnőméknek, ők azért nem voltak annyira biztosak ebben, de én tudtam, hogy így lesz. Fél 11-kor hívtak, hogy tíz előtt már nem élt, álmában érte a halál. Ezt a 3 napot hatalmas ajándéknak élem meg, hálás vagyok Istennek, hogy végig együtt lehettünk, hogy volt időnk elbúcsúzni, szeretgetni egymást. Hiszem, ezek a napok nagyon sok erőt adnak majd a továbbiakban. A fájdalom még nagyon nagy, de enyhíti az, hogy Anyukám szeretetben van Istennél.
Első közös képünk a Gödöllői Szülőotthonban, 1975. január végén:
 

 Utolsó közös képünk a Gödöllői Szociális Otthonban 2012. augusztus végén:

* Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincsen reménységök. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképpen az Isten is előhozza azokat, akik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt.

22 megjegyzés:

  1. Fogadd őszinte részvétemet! Nagy ölelés!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen leírtad, olyan jó volt olvasni, hogy békesség van a szívedben és nyugalom, mert tudod, hogy jó helyen van és hogy el tudtatok búcsúzni. Kívánok vigasztalást a fájdalmak, hiány közepette! Őszinte részvétem!

    VálaszTörlés
  3. Minden, amit írnék hamisan csengene ahhoz képest, ahogy leírtad a búcsútokat. Nagyon sajnálom Édesanyádat... Vigyázz Magadra!

    VálaszTörlés
  4. Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de kezei meg is gyógyítanak. (Jób.5,18) fogadd részvétemet!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani/írni. Édesanyád már jó helyen van, Neked pedig mielőbbi megnyugvást kívánok!
    "Némelyek előremennek, és várják azokat, akiknek dolguk van még a földön. Néha a gyermek megy előre, néha a szülő. De a Teremtő úgy osztotta be, hogy aki csillagok fölé kerül, legyen, aki várja őt ottan." /Gárdonyi Géza/

    VálaszTörlés
  6. Őszintén sajnálom, hogy ekkora fájdalmat kell megtapasztalnod, de "sajnos" én is tudom már, hogy könnyebb úgy elendegni valakit, ha tudjuk, hogy hova megy és főleg ha tudjuk hogy ezután ott megtaláljuk. Az Úr adjon enyhülést és vigasztalást, s a feltámadás reménye segítsen az elkövetkező nehéz időszkban. Sok szeretettel ölellek. Hajni

    VálaszTörlés
  7. Végtelenül sajnálom, hogy ilyen korán el kellett engedni Édesanyád kezét! Csodálatra méltó a hited, hogy ilyen szépen tudtad megélni ezeket a nagyon nehéz perceket! Ez biztosan nagyon sokat jelentett Édesanyádnak is! Büszke lehetett a Lányára!
    Kívánok neked vigasztalódást a nagy fájdalomra, a nehéz időszakokra!
    Vigyázz nagyon magadra!
    Szeretnék még valami vigasztalót mondani, de nem tudok... nagyon sajnálom, Zsuzsa!

    VálaszTörlés
  8. Nyugodjék Jóisten békéjében! Varázslatosan adatott ez meg így Nektek.

    VálaszTörlés
  9. Én is gondolok rád....valóban Isten ajándéka volt az három nap!♥

    VálaszTörlés
  10. Bár nagy a fájdalmunk ilyenkor, mégis kegyelemmel teli időszak ez most Neked. Jó volt olvasni róla, hogy a föld és az ég összeért ezekben a napokban. Ennél szebb átmenetelt azt hiszem nem lehet kívánni. Kívánom fájdalmaid enyhülését, és az örök életbe vetett hitben megnyugvást.

    VálaszTörlés
  11. Sok szeretettel küldöm őszinte részvétem! :) A jó Isten adjon Neked vígasztalást, édesanyádnak békét:)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a kedves szavakat, Igét, idézeteket... sokat jelent minden kedves gesztus ebben a nagyon nagy a fájdalomban. A sebem a temetéskor majd újra kifakad (ettől azért félek), de utána tudok majd gyógyulni és szépen el tudom gyászolni őt.

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom. Sok erőt kívánok neked. Szeretettel gondolok Rád!

    VálaszTörlés
  14. Válaszok
    1. Kedves Tündérviola! Vegyesen vagyok...nagy a békességem, hatalmas a fájdalmam, félek a temetéstől...közben intézem kell a jövőhéten a kötelező dolgokat, pl ki kell menni újra a temetkezési vállalthoz, beszélni kell a lelkésszel...Ez sajnos nem a gyász ideje még :-(

      Törlés
    2. Őszinte részvétem! Nagyon nehéz időszak ez. :(

      Törlés
  15. Fogadd őszinte részvétem. Sok erőt és megnyugvást kívánok neked.

    VálaszTörlés
  16. Gyásznak is eljön az ideje. Nagyon erősnek érezlek, és irigylem, hogy ilyen hittel teli vagy!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Zsuzsa!
    Ne haragudj... nyaraltunk, csak most jutottam odáig, hogy olvasom a bejegyzésedet! Melletted állok! Adjon az ÚR vigasztalást, erőt!
    Emlékezz a sok-sok szépre, és Édesanyád örökké élni fog a szívedben! Utána meg úgyis találkoztok ismét...
    Szeretettel ölellek: Ildikó

    VálaszTörlés
  18. Drága Zsuzsám! Mennyei Urunk vigasztaljon téged, és adjon csendesebb napokat, amikor majd valóban meggyászolhatod édesanyád elmenetelét.
    Ajándék, hogy elbúcsúzhattatok egymástól, és hála, hogy lesz még találkozásotok.
    Ölellek!

    VálaszTörlés
  19. Drága Zsuzsám! Osztozom nagyon a fájdalmadban, sajnálom a veszteséged nagyon.
    Mérhetetlenül nagy kincs viszont, hogy megadatott neked, nektek, hogy együtt legyetek az utolsó napokban, felkészüljetek, elbúcsúzzatok. Ebből nagyon nagyon sokat fogsz táplálkozni, még talán nem is sejted. Akármennyire is felfoghatatlan, szívet tépő és észveszejtő ez a veszteség, érzem, hogy te is tudod, hogy így kellett lennie, hogy időben ment el édesanyád. Hogy ráadásul maradékot sem hagyott se magában, se benned, ez hatalmas kincs.
    Lehet, hogy még korai amit írok, akkor majd olvasd el később, remélem nem okozok vele kárt, de: úgy érzem, most igazán a te időd következik. Gyászold meg, ameddig csak kell, engedd el édesanyádat , és aztán fordíts magadra minden időt és energiát, figyelmet. Úgy érzem, most fogsz magadra találni, megismerni igazi önmagad és megszületni immáron önmagad számára. Valami lezárult, és ha majd el tudod fogadni, hogy így van, akkor nagyon jó, sokkal jobb dolgok veszik majd kezdetüket, hidd el. Elkezdesz élni, elkezdesz magadra eszmélni. Jó évek várnak rád, hidd el! Ölellek nagyon, puszillak is! Virág

    VálaszTörlés
  20. Drága Zsuzsa!
    Csak most olvastam... :(
    Elszorult a torkom, gombóc van benne és könnyezek. Próbáltam magam kizárni a világból a szabadság alatt. Most már tudom ez nagyon jó, de nagyon rossz is. Mert a kizárással kizárom magam a barátok életéből is. Pedig ilyenkor minden kedves szó jólesik. Felnézek Rád és példának foglak megőrizni a szívemben, hogyha majd hasonló helyzetbe kerülök, akkor ekkora hittel a szívemben tudjam elengedni Őt!
    Remélem van akivel megosszad személyesen is a gyászod és ráhajtsd a fejed, ha elkap a szomorúság!!!
    Szeretettel ölellek és tartom a vállam virtuálisan-ha kell gyere és hajtsd ide a fejed!!!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!