1/01/2012

2012 here's to starting over

A 2011-es év életem legnehezebb éve volt. Januárban már írtam arról, hogy anyukám nincs túl jól, aztután anyukám állapota egyre rosszabb lett  mentálisan és egészségileg is. Lakott itt Budapesten nálam, gondoztam őt, orvoshoz jártunk... de a feladat (ellátása, gondozása...) nagyobbnak bizonyult, mint amit meg tudtunk volna ketten oldani, így az ő kérésére szociális otthonban lakik augusztus közepétől. A házunk, amiben  felnőttem, amiért a szüleim olyan sokat dolgoztak, amiért én is sok áldozatot hoztam (van egy frank hitelem, amit még  4 évig  fizetek), megoldhatatlannak tűnt a hazaköltözésem. Így a házunkat kiadtam egy kedves fiatal párnak.  A sok hónapos megpróbáltatás után lelkileg is érzelmileg is mélyponton voltam, szembe kellett néznem az érzelmeimmel, a félelmeimmel... és soha ennyit nem sírtam, sokszor magam is meglepődtem, ráz a zokogás. Érzem, vannak még könnyek, amiket el kell sírjak. A nehéz időszakban kiderült az is, ki az igazi barát, ki az akinek számítok, ki az akire számíthatok. A felszínes kapcsolatok megszűntek, szeretet, idő... hiányában. Van még egy le nem zárt barátság is, én már régen tudom, nem működtünk sosem barátként, ő még egyenlőre hárítja ezt. Lettek új barátaim, innen a virtuális világból is egymásra találtunk néhány lánnyal, akikért nagyon hálás vagyok Istennek! Az életem új szakaszba érkezett, ami felesleges, haszontalan, szemét...kidobásra került. A romok eltüntetésén fáradozok, hogy elkezdődhessen az építkezés.
Amikor megtértem, Isten ezzel az Igével szólított meg: "Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Mt6:33)
Húsz éve kísér ez az Ige, és ha visszanézek az elmúlt éveimre, a sok bizonytalanságban egyetlen egy biztos pontja volt az életemnek : Jézus Krisztus, Aki megtartott örömben, bánatban, nehézségben, erőt adott az erőtlenségben. Ő volt az, Aki nem változott meg, maradt az Aki volt, akinek megismertem. Minden napon fogja a kezem, erőt ad, tanácsol, kísér, ha elesek felemel, ha elfáradok a vállára vesz, ha eltévedek utánam jön. Látom a facebook-on a sok elkeseredett kiírást, a világvége hangulatot, a félelmet... Amikor megtértem, azt mondtam "Uram, egyetlen napot nem akarok nélküled élni!", ezért bízom Rá a jövőmet (és nem csak a 2012-es évet). Az Ő gazdagsága kimeríthetetlen, kegyelme és irgalma végtelen. Csak ezekre van szükségem, Jézus Krisztus mellett minden (magánéleti, politikai, gazdasági...) dolog a helyére kerül, ezért vagyok bizonyos abban, minden Ok lesz 2012-ben is :-)

9 megjegyzés:

  1. Én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek a blogvilágon keresztül ♥ :o)!
    Sok minden történhet 2012-ben is, de a lényeg valóban az, amit írtál a végén...Isten szeretete!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa!
    Igen, sokszor nagyon nehéz napok is vannak az életünkben, de Isten - ígérete szerint - soha nem hagy el bennünket. Ma reggel pontosan ez az ige volt az istentisztelet alapigéje is, jó volt most újra olvasni, megerősítés ez számomra is.
    Én is egy igét adok neked, mert ez a legtöbb, amit adhatok, és tudom, te is így gondolod :)
    "Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!" 5MÓZ 31:8

    VálaszTörlés
  3. miként Dávidnak hányatott életében, neked is vigaszt hozzon az Úr. ez a szentige - régen kaptam ajándékba - mindig velem van, mindig segített:

    "Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
    Füves legelőkön nyugtat engem,
    és csendes vizekhez terelget engem.
    Még ha a halál árnyékának völgyében járok is,
    nem félek a gonosztól, mert te velem vagy;
    a te vessződ és botod, azok vigasztalnak
    engem"
    (Zsolt 23:1-4)

    legyen 2012 az előzőnél szebb, az építkezés sikerüljön úgy, ahogy megálmodod!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsuzsa!
    Nekem is életem eddigi legnehezebb éve volt és sajnos elég pesszimista hangulatban vagyok ma...ezért Én önző módon magamnak szeretnék most kívánni: olyan mély hitet, amely Benned van...hogy megszűnjenek azok a bizonyos félelmeim, amikről írsz! Imádkozni fogok érte!

    És Érted és minden kedves a blogon szerzett barátért, ismerősért. Nem kell, és nem is lehet, hogy minden ismeretség mély barátsággá váljon... Nekem már az is nagy öröm és boldogság, sőt áldás, hogy Krisztus által találtam Rád és még sokakra, akik olvassuk egymás blogját!
    Kívánom, hogy a kreatív kézimunka által is nyugodt perceket, órákat adjon Nekünk a Jó Isten!
    Ölellek sok szeretettel: ♥!

    VálaszTörlés
  5. Ritkán írok,kevés időm van.(egyedül vagyok egy gyermekkel, férjem külföldön van áprilisig) Viszont tudnod, kell hogy én mindig olvaslak a háttérben. Sok erőt kívánok neked és kitartást ebben az évben is és sokkal sokkal boldogabbat!

    VálaszTörlés
  6. Névtelen1/03/2012

    A Jó Isten nagyon sok áldást ad, amit ha észre vesz az ember akkor tud örülni.
    Most találtam rá a blogodra,ha van kedved néz be hozzám.
    www.rozsa-muhelye-2010.blogspot.com
    Rózsa

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a kedves szavaitokat, bizony jól esnek! Kovtama és Rózsa, Isten hozott Benneteket (is), benéztem hozzátok, nagyon tetszenek a blogjaitok, már elkezdem olvasni a posztokat, de a kommentekre még nem volt érkezésem :-)

    VálaszTörlés
  8. olvastam valahol egy ilyet... Everything is going to be OK in the end. If it's not OK, it's not the end.

    valahogy így gondolom...

    VálaszTörlés
  9. Te már mindent tudsz! Legyen erős bízni is! :)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!