10/02/2011

Hálaadás

Az elmúlt 1 évem nagyon sűrű volt, lelkileg és fizikailag is. Megpróbáltatott a türelmem, a szeretetem, az erőm, a hitem, a bizalmam...sokszor feladtam, még többször újrakezdtem. Az elmúlt hetek a megüresedett házunk kiadása körül forgott. 
Gyakorlatilag pár héten belül találtam albérlőt, de a keresés időszaka a lelki összeomlás szélére sodort: nagyon erős késztetést éreztem, hogy elmeneküljek a probléma elől, és napokra kiiktattam a ház kiadásának kérdést a gondolataimból; szúrt a mellkasom; befulladtam éjszakánként; álmatlanul forgolódtam, nem bírtam aludni... Sokat segített az, hogy megfogalmaztam: nagy veszteség az ami velünk történik, és persze az, hogy emlékeztettem magam a megtérési igémre, Isten mindenek felett való szeretetére:
"Keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Mt 6:33)  
Tudatosan engedelmeskedtem a felszólításnak: nem aggodalmaskodtam, és Krisztusra fókuszáltam.
Múlt héten kedves ismerősömék megnézték a házunkat, tegnap költöztek. Emberileg nézve hihetetlen, ők 4 nap alatt találtak új albérletet jó áron (több helyről elhajtották őket, mert van egy 9 hónapos édes kislányuk, bezzeg a kölyökvizslájuk nem volt akadály :-P), én pedig pár hét alatt megbízható, rendes lakókat. Tegnap, amikor pakoltunk, a kertünkben álldogálván apukámra gondoltam, mert rengeteget dolgozott ezért a házért, és most ha itt lenne, ha ismerné az új lakókat, elégedett lenne a választásommal, örülne annak, hogy jó kezekre bízom azt, ami neki fontos volt. Ma még az is kiderült, mindannyian ugyanabban a flottában vagyunk, korlátlanul ingyen beszélgetünk telefonon egymással. Isten a kis dolgokban is kegyelmes. Hát még a nagyokban! Szóval, aggódjanak csak pogányok, nekem van Gondviselő jó Atyám :-)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik amit írtál! Főleg az ige...:o)
    Tényleg ez a legfontosabb, hogy Isten akaratát keressük, az Ő országát és akkor minden, MINDEN más, amire szükségünk van, megadatik!
    Örülök, hogy neked is megoldódott a problémád :o)!
    További szép hetet kívánok!!!

    VálaszTörlés
  2. Sok mindenben mintha saját magam hallanám. Úgy szeretném ha ekkora hitem lenne....

    VálaszTörlés
  3. Fróni én mindig az ellenkezőjét érzem: ha csak mustármagnyi lenne a hitem... Amikor benne vagyok, minden olyan más...

    VálaszTörlés
  4. Timi, köszönöm, hogy együtt örülsz velem! Valóban csak egy a szükséges, a Krisztusnak való engedelmesség :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!