5/17/2011

Díjat kaptam

Hajni lepett meg egy díjjal,  aminek nagyon örültem és még egyszer nagyon köszönöm Neki!

A szabály annyi, hogy fel kell sorolnom 10 olyan dolgot, amit nagyon szeretek.

Akkor itt van 10 dolog magamról, amiket szeretek:

1.  Olszország számomra szítiszta extázis, életfogytig tartó függőség. Mindet szeretek, ami olasz: kávé, dizájn, divat, étel, ital, épület, történelem, zene, táj, könyv, kép, szó, mentalitás, szieszta, életérzés (egészen nekem való).
2. Grafomán vagyok. Nem csak írni szeretek, hanem nagyon szeretem a tollakat, ceruzákat, füzeteket, papírokat, radírokat, hegyezőket, filctollakat...is. Ha egy régi tanítványomra gondolok, legelőször az jut eszembe róla, milyen volt a tolltartója. C. Mónikának  10 évvel ezelőtt olyan kanadai színesceruza készlete volt (kb 40 db-os), amire a mai napig tisztán emlékszem :-)
3. Pedagógus vagyok ízig-vérig, bár jelenleg nem tanítok :-( Most egy irodában dolgozom, de szeptembertől visszamegyek Nagykőrösre és megcsinálom 3. diplomának a tanító szakot. 
4. Nagyon szeretem a csokoládét. Válogatás nélkül. A tortabevonótól a nagyon különleges minőségű, limitált kiadású csokoládékig mindent megeszek. Minden édesség, csak akkor jöhet számításba, ha az csokoládés (keksz, süti, torta, fagyi...)
5. Nagyon szeretek olvasni. Volt egy korszakom, amikor szinte csak magyarokat olvastam (Szabó Magdának szinte minden sorát), aztán a versekbe szerettem bele (úgy olvastam el a verses köteteket, mint a regényeket, elejétől a végéig): Kosztolányi, Radnóti, Szabó Lőrinc, Kányádi köteteit többször is végigolvastam. Nemrég egy svéd kislányról szóló könyvet olvastam, most pedig egy Dániában játszódó történetet olvasok. Szeretek "benne lenni" a regényben (ismerni a tájat, a szokásokat...)
6. Élményeken kívül nem gyűjtök semmit.
7. Kedvenc állatom a jávorszarvas. Sajnos még nem voltam az Alg Parkban, de még nem adtam fel a reményt.
8. Nagyon szeretek utazni. Mindig mennék valahova. Jelenleg egy világkörüli útnak örülnék a legjobban :-)
9. Szeretem a zenét: jártam zeneiskolába és kórusba is, néptáncoltam, és tánciskolába is jártam. Úgy vagyok a zenével, mint a csokoládéval: SP-től- Bach-ig mindent szeretek. Nagy álmom, hogy egyszer megnézem az Aidát a Veronai arénában, és már azt is tudom, hogy farmerben leszek és a lépcsőn ülök majd.
10. Nagyon szeretem a tengert- ülni a partján, hallgatni a sirályok vijjogását, nézni a hajókat, hallgatni a hullámverést...de fürdeni nem szeretek benne.

Mindezen élményekért és utazásokért hálát adok az Úrnak, és olyan jó, hogy adott ezekhez társakat és barátokat, hitet, erőt...!

A játék szabálya nem írja, hogy a díjat tovább kell-e adni vagy sem, én mégis szeretettel adnám tovább Vidékeknek, Csilkának és Zsuzsinak.

4 megjegyzés:

  1. örülök, hogy ezúton is megtudtam még néhány dolgot rólad... az olasz függőségre eddigi írásaidból is rájöttem... én meg angliát szeretem, na nem annyira rajongva, de szeretem... szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a rám-gondolásodat! :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, hogy gondoltál rám! Jó volt minél többet olvasni rólad! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szepen koszonom, hogy gondoltal ram! Jo volt olvasni a te tizes listadat!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!