12/05/2010

Hétvégéi örömök

Nagyon megtetszett Fűszeres Eszternek ez a receptje, kicsit változtattam rajta, és úgy csináltam meg tegnap.
A kecskesajtot petrezselyemmel, pici borssal és kakukkfűvel összekevertem (nem tettem bele tahinit, fokhagymát és gránátalma szirupot), a meghámozott (Eszter nem hámozta meg) kisütött  padlizsánba még forrón beletekertem a kecskesajtot. Olasz kenyeret (a fagyasztott pita csomagban 8 db van, és meg nem használom a hűtőt) melegítettem a forró serpenyőben, és azzal ettem. Még ma reggelire is jutott belőle. Elszámoltam magam, 1 padlizsánhoz 13 dkg kecskesajtot vettem, majdnem a fele megmaradt a kecskesajtnak, ami annyira finom, hogy nem is bánom, melegített kenyérben csak úgy magában, padlizsán nélkül is nagyon finom reggelire, vacsorára :-) Mint már oly sokszor most is bebizonyosodott, a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

 Megcsináltam a Túró Rudis megrendeléseimet is:
Egyszerűen megszerettem a lilát: 
Ötlet és a madár szabásminta a Tildából van. A zsák nem szabvány méret, 15,5* 13 cm-es. Remek tárhelye lehet a gomboknak, hímző fonalaknak, hajgumiknak, vattapamacsnak..., fehér anyaggal van bélelve, és átlátszó műanyag a behúzója. 
Aki kéri a madár sablont, átküldöm neki szívesen mail-ben, aki meg szeretné vásárolni a szütyőt, megteheti, mert még gazdára vár.

Ezek a karácsonyfa díszek még csak próbálkozások. Nagyon nehéz szép és mutatós, ám kevés munkával járó karácsonyfa díszt készíteni. Ezek még kísérleti példányok, az ötleteket az Etsy-n láttam:
Idén nem sütök mézest. Az ok nagyon egyszerű, a 2 költözés alatt eltűntek a süti kiszúróim. Mielőtt újat vennék, átkutatom otthon az összes  zugot. A mézes heteket elhagyni nem akartam idén sem, így született meg Mr Honey:
Délután a Vörösmarty téren voltunk a lányokkal. Most is nagyon szép, nagyon sokan vannak, nagy a választék, nagy a drágaság, és nagyon hideg volt. A Vörösmarty téren idén is minden nagyon :-)
Most ittam először, de nem utoljára krampampulit :-)
Jól átfáztam a Vörösmarty téren, amikor hazajöttem, készítettem magamnak egy jó forró csokoládét. Receptem nincs, csak úgy érzésre csinálom mindig: 70-80%-os csokit felolvasztok gőzfürdőn, teszek bele valamilyen édesítőszert (cukor, méz...mikor mi van) és tejjel addig hígítom, amíg jó nem lesz. Most egy kis fahéjat tettem bele, és reszelt narancshéjjal díszítettem:

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a párna, Mr Honey, és persze szép a többi dísz is. Kiszúrókat pedig tudok adni kölcsön, ha csak ezen múlik :)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!