12/20/2010

December utca 23.

Autók ezreit lopják el minden évben Kaliforniában, 1981-ben azonban volt egy autólopás, amit minden újság a címlapon hozott, és ami vezető hír lett az esti híradóban is. A rendőrség minden egységet tájékoztatott, hogy minél előbb sikerüljön megtalálni a lopott autót, és kapcsolatba lépni a tolvajjal.
Hogy miért volt akkora felhajtás e körül az autólopás körül? Az ellopott autó tulajdonosa tájékoztatta a rendőrséget, hogy az anyósülésen van egy doboz halálos méreggel átitatott keksz. A mérgezett kekszet patkány csalinak akarta használni a tulajdonos. A rendőrség tehát kétségbeesetten igyekezett megtalálni az autó tolvajt, de nem azért, hogy megbüntessék, hanem, hogy megmentsék az életét. Attól féltek, hogy eszik a kekszből, és meghal.
Hasonlóképpen „üldöz” minket is a mennyei Atyánk. De nem azért, mert meg akar büntetni, hanem mert meg akar menteni. Lehet, hogy futsz Isten elől, mert mint ahogy a történetben szereplő autó tolvaj, te is bűnös vagy. Megszegted Isten törvényét. De lehet, hogy nem vagy tisztába azzal, hogy Isten megmenteni próbál téged, nem kárhoztatni. Bűneidért a büntetést kifizette Jézus a kereszten, és Isten meg akar ajándékozni a szabadságoddal. Hagyd abba a menekülést, és add fel magad! Fuss Jézus Krisztus szerető karjaiba, mely örök védelmet nyújt, és megtisztít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!