1/28/2015

Változás, tervek

Már elég régóta motoszkál bennem, hogy munkahelyet szeretnék váltani. Nem gőzerővel, de kerestem a lehetőségeket. És ahogy ez lenni szokott, akkor hallottam egy nekem tetsző állásról, amikor épp nem kerestem. December közepén a villamoson összefutottam valakivel, aki egyik iskolában napközis, ahol én hittant tanítottam. Ő szólt, hogy van náluk üresedés, jelentkezzek hozzájuk. Jól ismerem az igazgatónőt, jóban vagyok néhány ott dolgozó pedagógussal is, így esett, hogy december 30.-án voltam állásinterjún. 
Január elején felmondtam az irodában, február 2.-án kezdek a suliban, mint napközis tanító néni. Sűrű, de izgalmas időszak elé nézek, vissza kell rázódni a gyerekek közé (úgy készülök, mint aki még sosem tanított, pedig de :D), ha hittan órát is tartok, akkor tanmenetet is kell írnom, és persze óravázlatokat...
Most kezdődik a családterápia izgalmas része, februártól lehet menni megfigyelőnek, azaz hogyan zajlik élőben egy családterápiás segítő kapcsolat. Júniusban lesz egy komolyabb vizsga a 200 óra alaptanfolyamból, az órai vázlataim már kb 70 gépelt oldalt tesznek ki, és csak a képzés felénél járunk.
Ha vége lesz a tanévnek, rögtön kezdődik a mozgásterápiás tanfolyam, mert a suliban arra is szüskégem lesz. Baromira izgalmas, hogyan fejleszthető az olvasás, és az írás a mozgással. Mostanában elég sok ilyen cikket olvasok a neten.
Mindeközben nagyon szeretnék segítő beszélgetéshez klienst (és helyet) találni, mert az nagy szerelem. Tavaly június óta nincs kliensem, és ez most nagyon hiányzik. Persze megvan a csoportom, akiket nagyon szeretek, de nagyon más csoporttal dolgozni.

6 megjegyzés:

  1. Kívánom, hogy jól kezdődjön az indulás és persze a folytatás is az új munkahelyen! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Egy álom megvalósul... :) Sok sikert a többihez is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó :)
    Gyerekek között lenni mindig felemelő. Még akkor is, ha nehéz feladat. Nagyon örülök, nagyon szurkolok, és csak egy "kicsit" irigykedem :)

    VálaszTörlés
  4. Ma voltam tantestületi értekezleten is, és szülői értekezleten is. A tanterem ajtaján már az én nevem van kiírva. Olyan, de olyan jó érzés :) És Andi megértelek, mert én is irigyelem magamat :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök! Jól döntöttél! És egy csoda részese voltál akkor, ott, a villamoson! :-)
    A blogomat zárttá tettem. Ha szeretnél meghívót drága Zsuzsám, írj nekem egy e-mailt. Puszik! xxx

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok, és nagyon sok örömet, sikert kívánok az új munkádban, Isten áldása legyen rajta! :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!