3/05/2014

Falatka lemondás

A böjt valamiért az étel megvonással van összekapcsolódva még most is. Hála Istennek soha nem éreztem, milyen az, amikor nincs (több) pénz kenyérre, milyen úgy éhezni, hogy remény sincs arra, nemsokára lesz mit enni. A lemondás egy másik téma, mert az nehezen megy. Nehezen tartóztatom meg magam a sütiktől, a pékárútól, a csokoládétól... és úgy általában a finomságoktól. Mégis, nekem a böjt a szabadságról szól: szabad vagyok arra, hogy valamiről lemondva közelebb kerüljek az Úrhoz. Ha nem ez a motiváció, akkor nem böjt lesz, hanem fogyókúra. 
Szeretném, ha az idei böjt által, még inkább lelki ember lennék: elkezdem úgy olvasni a Bibliát, mint egy szerelmes levelet, nem versenként, félálomban... hanem egy huzamban pl az Efézusi levelet; jobban figyelek az emberi kapcsolataimra, köszönéseimre, a szavaimra... nagyon szeretném olyannak látni magamat, ahogy Isten lát engem. Nem könnyű...
Beától kaptam egy böjti naptárat, ideteszem, hátha másnak is hasznos, nem csak nekem....
 

Ti hogyan böjtöltök?

2 megjegyzés:

  1. Ó,ez a böjti naptár nagyon nagyon kell nekem,köszönöm!!!!!
    Én is valami olyantól gondoltam magam elvonni,amitől függök: net?:)

    VálaszTörlés
  2. Tavaly volt az első alkalom, hogy bőjtöltem. Azt hiszem, azt is nálad olvastam: 3x étkezni egy nap, de csak egyszer jól lakni. Nagyon jó volt! Egészen más volt így a húsvét.
    Az idén ezt még kiegészítem a koncentrált imával: az utóbbi időben nem nagyon jutok el a templomba és itthon is nagyon felületesek az imáim. Kicsit elfeledtem fogni a kezét! Ott vagyok körülötte, mindig - és ez nagyon jó, mert régen nem így volt - de most csak ténfergek körülötte, jobb oldaláról a balra, előtte, mögötte. Zavarodottan. Remélem a mostani bőjttel helyre tudom tenni magamat, a gondolataimat.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!