1/15/2013

Vagyok

Isten kegyelméből vagyok, aki vagyok, örök élettel megajándékozott, keresztyén, református, magyar, jobboldali, pedagógus, hittan oktató, testvér, barát, szomszéd, munkatárs, beosztott, albérlő, főbérlő.... Vagyok. Látok, hallok, érzékelek, van véleményem, amit meg tudok fogalmazni, tudok mellette érvelni. Képes vagyok becsomagolni és a másik szemébe nézve elmondani. Képes vagyok szeretetet adni és elfogadni. Képes vagyok megbocsátani és bocsánatot kérni. Képes vagyok ok-okozati összefüggéseket meglátni, politizálni (közügyekkel élni), kevesen mondhatjuk el magunkról itthon, amire én igen büszke vagyok: bejelentve dolgozom, jócskán hozzájárulok a közöshöz (közbiztonság, közoktatás, közvilágítás...). A körülöttem élő emberek politikai, vallási, erkölcsi... nézeteik nem befolyásolnak, nem ezen értékek mentén  alapján választom meg kik a barátaim, ismerőseim. Igyekszem nem ítélkezni senki felett, igyekszem mindenkiben meglátni Isten teremtményét, a (szenvedő) Krisztust. A közelmúltban a felsőoktatási reformról szóló facebook-os poszthoz hozzászóltam, konkrétan felettem egy kérdést, amire nem tudott szavakkal válaszolni az ismerősöm, és válaszként törölt az ismerősei közül, majd a tegnap a blogján kibeszélt, lejáratott (név nélkül, de igen jól beazonosíthatóan, ofkorsz). Tudatosan kerülöm az aktuál politikai témákat itt, mert bár szeretek politizálni, de nekem nem istenem a politikum, hiszem és vallom "Ami hatalom pedig van, az az Istentől rendeltetett". Számomra az abszolútum maga Jézus Krisztus Isten Fia a Megváltó, ezért bár szeretem az állatokat, a természetvédelmet, a kézimunkát, a gyerekeket, a politikát, a pszichológiát, az irodalmat, a zenét... egyiket sem veszem körül vallásos áhitattal. 
Erősen gondolkodom bezárom a blogomat, mert bántva engem és rám hivatkozva a reformátusokat (keresztényeket) ne beszéljék ki és ne járassák le.

9 megjegyzés:

  1. Zsuzsa!
    Ne add fel! Pont Te ne!
    Kérlek!
    A tetteikről nekik kell majd számot adni, nem Neked! A cselekedeteik következményeit viseljék, őket minősíti nem Téged!!

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa! Megértelek! Nem olvastam a fb-t, nem tudom a kezdetet, a véget, de azt tudom, hogy nem jó dühből cselekedni.
    Lehet, hogy egy ember most megbántott téged - rajtad keresztül sok, hasonló értékeket vallót. De kérlek, ne mi igyuk meg a levét valaki butaságának! Mert nekünk itt szükségünk van Rád!

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom. :( Jó kérdés lehetett, ha ennyire kihozta a sodrából.

    VálaszTörlés
  4. http://szabadon.com/media/6.mp3 - Tapolyai Emőke a megbocsátásról. (Nekem sokat segített, azért merem ajánlani.)
    Egyébként mi az a face-izé? Én azt hagynám inkább abba, ha ennyire kiakaszt.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a kedves és bátorító szavakat, ami itt és amit levélben írtatok. Laci, Tapolyai Emőke nagy kedvencem, jó olvasni, hogy másnak is :-) Nekem most nem a megbocsátással van a problémám, hanem azzal a felelősséggel, hogy a blogomom leírt dolgokat nem ellenem fordítja valaki, hanem zusammen a reformátusok ellen(a maga gondolataival kicsavarja azokat, ítéletet hoz felettünk, miközben nem lát a gerendájától...)Felmerült bennem, szabad-e kitenni ismert és ismeretlen testvéreimet ennek...Egyébként, ha valakinek van egy meggyőződése, és azt egyetlen egy kérdéssel (bármilyen jó is az) romba lehet dönteni, akkor nyilvá nem a kérdezővel a van a baj. Facebook=internetes szociális háló...

    VálaszTörlés
  6. Én sem szeretném. Mindig jó hozzád beugrani, hogy a szívem jobban legyen!
    Mindig volt és van és lesz olyan ember, aki ILYEN. De nekünk az a célunk, hogy Isten útján járjunk, és ne emberekre nézzünk! Vannak emberek, de Isten mindenkit felülhalad és több nála.
    Úgyhogy írj, mert mi vagyunk és olvasunk! - Még ha mindig nem is szólunk hozzá :) De mi szeretünk!

    VálaszTörlés
  7. Drága Zsuzsa!
    Nyitottságod, tisztaságod, sokoldalúságod Krisztustól ered! Ez igazán tiszteletre méltó. Ennek a jegyében kívánom, hogy minél hamarabb túl tudjad tenni magad a megbántottságon. Nem olvastam , mert nem vagyok BF tag (többek között az ilyen szituk miatt), de nem is vagyok rá kíváncsi. Rád viszont igen!!!
    Azt kívánom a megbántónak, hogy annyiszor bánja meg e tettét, ahány haja szála van.
    Neked pedig lelki békét kívánok.
    Várom az újabb bejegyzéseket!
    Ölellek sok szeretettel!!!

    VálaszTörlés
  8. Mindig is tudtam, hogy nem szabad csatlakozni a FB-hoz :)
    Szerintem Te sokkal nagyszerűbb ember vagy annál, semhogy hagyd magad ilyesmivel kiborítani.... biztos rossz passzban vagy/voltál éppen...
    Tudod jól, hogy szeretjük, nagyon szeretjük azt az emberkét, aki vagy, úgyhogy légyszi, ránk gondolj, mielőtt valami visszavonhatatlant lépsz... :)))
    Ölellek: Ildikó

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a bíztató szavakat, sokat jelentenek. Sokat gondolkodom azon, ami általában történik a világban, és arra jutottam:
    - ez a világ bűn alá van rekesztve, nem különleges az sem ami velem történt
    - Isten rém bízta, adjam tovább azt, amit Tőle kaptam... legtöbbször nem magamért üres a kezem...
    Hiszem, hogy Isten a virtuális térben is megszólíthat valakit, adhat barátságokat, feltöltődést...
    Óvatosan, de folyatom a blogolás, köszönöm a sok hozzászólást!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!