6/29/2012

Fél kézzel multitasking

Rengeteg dolog van, amit szeretnék kötni, horgolni, varrni... rövid lista ezekről:
- szeretném befejezni az SBS kendőt, a fele már készen van
- megvarrni egy ajándék kulcstartót (varrva-hímezve van, tegnap már kiszabtam, sőt meg is csináltam, de nem lett olyan  amilyennek képzeltem, szóval ma este újra hímezem, tömöm)
- jövő héten megyek Helsinkibe, a barátnőméknek készítettem egy szeretet-láncot, már csak be kell varrni a szivecskék hátulját és össze kell fűzni
- rég beleszerettem ebbe a sálba
El is kezdtem sötétzöld merinói gyapjú fonalból, 3,5-es tűvel kötöm, előre látom Luca-széke projekt lesz ez (is) :-D
- őszre szeretnék egy ilyen kendőt magamnak horgolni abból a kék fonalból, amit az 1001 fonal játékán nyertem
- már horgoltam egy ilyen táskát magamnak, ugyan kisebb méretben és minden sor más színű, igazán vidám és nyári darab  lett (Gilice és Kabala fonalakból 4-es tűvel), de szeretnék még egyet horgolni vastagabb fonalból  és valamivel nagyobb méretben (négy kistáskát használok felváltva, és  van 2 varrott-hímzett szatyrom, a nagy kérdés kell-e nekem még egy
táska?! Van optimális táskaszám?!)
- Eszternél láttam egy csuda édes virágot, nem sok munka, még a nyáron jó lenne meghorgolni

- illő befejezni a jávorszarvasom maradék 2 végtagját és összeállítani (tavaly májusban kezdtem el :-( )
- jó lenne sárgabarckból lekvárt főzni, menta szörpöt eltenni, paradicsomot karózni...

Előreláthatólag ezen a hétvégén egyiket sem tudom elkezdeni, befejezni, befőzni, összeállítani, kötni, varrni, horgolni....mert szombaton és vasárnap egész nap önismereti csoporton leszek.
Ti mivel töltitek a hétvégét? Kellemes pihenést és feltöltődést nektek!

16 megjegyzés:

  1. Egyik ámulatból a másikba... Nem csodálom, hogy beleszerettél a zöld sálba, valóban imádnivaló... Optimális táskaszám? Olyan nincsen... És minél több táskád van, annál kevésbé van optimális szám. :) Ez a virág meg egyszerűen mesebeli darab, nagyon megragadta a fantáziámat! (És jó utat Helsinkibe!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiszed, nem hiszed amikor megláttam a virágot egyből a kislányodra gondoltam. Szerintem nagyon egyformák :-) Már csak 5,5 nap és repülőre szállok :-D

      Törlés
  2. Wow, ez a horgolt virág!!! Ilyet úgy képzelnék el, h mondjuk az ajtóm mellé kiakasztani, mint vmi wlc tábla. De ennek nem pöndörödik fel a széle??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lucy valamivel bekente, hogy tartása legyen, PVA ragasztót ír a blogjában, de én ezt nem ismerem, talán itthon nem is lehet kapni...:-( Majd Esztert megkérdezem, ő mivel keményítette ki (én dekupage ragasztóra gondoltam, azzal keményíteném ki)

      Törlés
  3. Még leírva is sok... :)) De hajrá Zsuzsa! Én drukkolok Neked! És ha ez vígasztal: nem vagy egyedül a belekzdekdenembíííírombefejezni projektekkel! :))
    Jómagam szombaton dolgozom ,majd irány haza(mosás, főzés, takaírtás)..némi időt kellene a kertben is tölteni, mert a gaz imádja a meleget(meg a hideget, meg a vizet,meg a szárazságot)-szóval nő,mint a bolondgomba. Mielőtt megfotja a drága zöldségeim, kiszabadítom őket.
    Vasárnap a fiúk pápai strand túrát terveznek, bár Én a Balatonra szívesebben mennék...többség dönt (mivel Nálunk demokrácia van!) :))
    Nagyon jó utat kívánok Helsinkibe (az már nyugat?) :) Bocs...tudom, hogy régi vicc! :)
    Érezd nagyon jól magad!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen volt a pápai strandon? Már számolom a napokat és jó, hogy ott emberi a hőmérséklet :-)

      Törlés
  4. Jó hosszú a lista. Mindent felsoroltál? :-D

    A hétvégén remélem némi pihenésre is sor kerül. Ha tényleg akkora meleg lesz, mind amit olvastam, akkor pl. a spájzot kellene átnézni, rendezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rita, jobban ismersz, mint gondoltam :-)

      Törlés
  5. Mindegyik szuper:) Az a kis horgolt virág nagyon tetszik, sajnos nem tudok horgolni, de tervbe vettem, hogy megtanulok:)
    Tényleg nem vagy egyedül, annyi mindent szeretnék csinálni, több életet kéne éljek párhuamosan:)
    Hétvégével kezdődik az 1 hónapos szabim, hurrá. Az időtől függ, ha nem zuhogna, a engerhez mennénk horgászni. 2 gyerekem meg elutazik haza Magyarországra 2 hétre hétfőn, nekik kell összepakolnom. Jó hétvégét neked:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A virág nagyon egyszerű, simán meg tudod tanulni a leírás alapján :-) Hallottam h Svédországban is valami évszázados rekord esőzés van :-( Nálunk meg sivatagi a meleg, valaki a rádióban mondta, h Isztambulban nyaralt és nálunk melegebb va, m ott. Ez a nagy hőség még vasárnapig tart...

      Törlés
  6. Nem semmi lista!!

    Optimális táskaszám: mindig eggyel több :)))

    Zöld sál csodás, színe, formája nagyon tetszik!!!

    Megosztanád a mentaszörp receptjét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mentaszörpöt a Vegavarázs-on találtam, nagyon szuper, nem is változtattam rajta semmit!
      Hozzávalók:
      - 2 nagy marék mentalevél
      - 2 nagy citrom
      - 2 kg cukor (vagy 1,8 kg fruktóz nálam 1 üveg méz)
      - 2 l víz
      - 5 dkg citromsav
      2 l vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a mézet és a citromsavat, felforraltam, majd 15 percig forraltam. Ezután leszűrtem a szörpöt, beletöltöttem a kimosott üvegekbe, majd meleg takarók közé, szárazdunsztba tettem és megvártam amíg kihűl.

      Kb 3 liter lesz belőle

      Törlés
    2. Szuper!!! Köszönöm!!!!

      Törlés
  7. Szuper dolgokat szedtél össze. Lehet, lesz olyan, amihez becsatlakozom :)
    Hogy sikerült a hétvége? Nagyon fárasztó megismerni önmagad? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó volt még dolgozom az élményeket, hoztam magammal mér útravalót, látom miben kell fejlődni. Szerintem külön ajándék, hogy nagyon szuper társaság is!!

      Törlés
  8. Hahó! Merre vagy? Helsinkiben? :) Addig is, amíg kereslek, légyszi látogasd meg a blogomat: szeretettel egy díj Neked.
    http://maminyomdokaiban.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-liebster-award.html

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!