1/31/2012

Bőrápolás

Van az érzékeny bőr, van a babák bőre, meg van az én bőröm. A nagy népszerűségnek örvendő Johnson's baba ápolóktól a kisbabáknak semmi baja, de nekem bőrpírt és viszketést okoznak. Kati barátnőm, akinek szintén nagyon érzékeny a bőre, régóta készíti saját magának a szappanokat, a krémeket, arclemosókat... és annyit mesélt ezekről, hogy kedvet kaptam én is a saját készítésű kozmetikumokhoz, és tegnap este készítettem magamnak ajakírt és kézápoló olajat.

Ajakír (ami egyébként jó arckrémnek és  kézkrémnek is):
Shea vajat gőzfürdőn felolvasztottam, kicsit hűlni hagytam és fele annyi olajat adtam hozzá, aminek a 3/4-e szőlőmag olaj, az 1/4-e pedig extra szűz oliva olaj. Tégelybe öntöttem és hagytam kihűlni.  (Arányok: 1 rész shea vaj, fél rész olaj)

Kézápoló olaj:
Kókusz olajat gőzfürdőn felolvasztottam, kicsit hűlni hagytam és ugyanannyi olajat tettem hozzá, aminek a fele szőlőmag olaj a másik fele pedig extra szűz oliva olaj. Tettem bele 3 csepp 100%-os tisztaságú levendula illóolajat és 3 csepp 100%-os tisztaságú teafa olajat. Nagyon folyékony, de hamar beszívódik. (Arányok: 1 rész kókusz olaj, 1 rész olaj)


5 megjegyzés:

  1. Jól hangzanak, nekem is van egy recept a tarsolyomban, csak még nem volt időm mindent beszerezni hozzá... A Johnson's babaápolóktól pedig a legnagyobb bajuk a kisbabáknak lesz...a mi gyerekeinknek nem is igazán érzékeny a bőrük, mégsem bírták (viszketés, pirosodás, kiszáradás!!!! testápoló után.....) Ill. csak az első második gyerkőcről tudok nyilatkozni, mert utána ezt a márkát végleg száműztük és a már ajándékba kapott hasonló termékeket sem használtuk fel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap jojoba olaj után rohangáltam, és nem találtam! Csak mandula olajat találtam, utólag bánom, hogy nem vettem meg. Az a baj, hogy nagyon drága minden ilyesmi,bár nagyon sok lesz belőle...Jó lenne saját szappant is készíteni (ahhoz mondjuk udvar kellene). Mekkora lenne már, egyik nyári hétvégén üstben lekvárt főznénk, a másikon szappant....

      Törlés
  2. A J. babaápolóktól sok baba bőre is kipirosodik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg voltam győződve, hogy a babaápolós kozmetikumok hiperallergiásokra van kifejlesztve. Ezek szerint nem :-(

      Törlés
  3. Nem írhatom ki nyilvánosan, mi lesz az, mert olvas az, akinek készül majd... ajándék lesz, de majd mutatom, miután kész lett és átadtam...:)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!