1/26/2012

Babákok 2.

Eszter kapott mintákat a SOTE I. koraszülött osztályáról:
Borsoo varrott sapija:
 Cili horgolt sapija:


Patrícia gyönyörűsége:


Eszter takarója:



"Senkinek nem kell félnie attól, hogy nem lesz jó a fazon....Melegítsen, ne essen le a fejükről, jól mosható legyen az anyaga........és szeretettel készüljön." (Kardos Merci)

"...a fő problémájuk az, hogy boltban ilyen picit ritkán lehet kapni! Ezért egyértelműen azt mondták, nekik jó a kötött, horgolt sapi!" (Enikő Szőcs)

"Az ismerősöm babája Győrben van, ő azt mondta, hogy náluk a takarónak is örülnek." (Sándorné L. Judit)


"Az az osztály, ahol én dolgozok, télen eléggé szélsőséges fűtésű. ( inkább írhattam volna: hűtésű...) , ezért pólyában vannak a babák télen. Az a folyosó, ami az anyukás kórtermek előtt húzódik, elég hideg és huzatos. Igy praktikus a pólya. Sapka elkel a babákon és én még kesztyűcskét is kötöttem nekik. Nekik a körműk elég nagy és frankón végig tudják szántani az arcukat. A babazsákot és a takarót is tudják használni olyan osztályokon, ahol egyenletesen meleg a hőmérséklet. Az a takaró, ami épp itthon van: 45-50X65-70 cm." (Kardos Merci)

18 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsikám!
    Végre tudok hagyni neked kommentet! Hurrá! Állandóan lefagyott az oldalad, ha írni akartam, a mailcímedet meg nem tudom. Jó lenne, ha írnál nekem (fokolomp@gmail.com), hogy meg tudjuk beszélni a Toszkána-kendőt. Még én se fogtam hozzá, de megpróbálhatjuk együtt!!!! Lesz újra kötős tali?
    Puszi: Zs

    VálaszTörlés
  2. OK! Akkor körül nézek otthon fonal ügyben, s neki látok sapizni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szívesen kötnék vagy horgolnék takarókat. milyen anyagból legyenek? milyen színűek? és hova küldjem? a sapkáktól kicsit félek, még soha nem csináltam ilyen aprócskákat, de szívesen próbálkoznék, ha tudnám a pontos méreteket.(fejkerület, és a sapka "magassága")

      Törlés
    2. Úgy tudom, hogy majd a 11-i talin gyűjtjük össze. Ha nem tudsz jönni, akár nekem is feladhatod postán és én elviszem! Szerintem a sapikból rengeteg lesz, érdemesebb babazsákokat és takarókat készíteni., az összekötő Enikő és a nővérke egyeztetése a faceookos csoport üzenőfalán ezek voltak: a fa"Babazsákok:ezeket kb. 2 kg-s babák fogják használni. Pontos méreteket majd kérdezek. Pontos méreteket még várok, egyelőre csak annyit tudok, hogy 44-es mérettől várnak zsákocskákat. Ebből is megelégszenek 2-3 darabbal.Ezek elkészítésével is igyekezni kellene, hogy ne a nyár közepére legyenek meg. :)Február végéig várom a zsákocskákat." "Azt is írta Judit hogy használnak takarókat, abból is elfogadnának 5-10 darabot. Ennek mérete szerintem lehet 50*60cm-es."

      Törlés
    3. még életemben nem készítettem ilyesmiket, ezért értetlenkedek. fogalmam sincs, milyenek a zsákocskák, és hogy mekkora a 44-es méret. de szívesen készítenék, ha kapnék egy pontosabb méretet. most egyelőre akkor hozzálátnék egy takaróhoz, de nem tudom, milyen anyagból, milyen színű legyen. nem vagyok fészbukos, így a híreket sem tudom követni...

      Törlés
    4. A raverly-re ha beütöd a cocoon-t, akkor kiadja a babazsákokat is, pl http://www.ravelry.com/patterns/library/tasseled-cocoon-with-hat
      Én ez alapján horgolok, http://manocsomag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=18 azaz kb 20 cm széles és 35 cm hosszú lesz a babazsák, de most olvasom, hogy a C&A-ban vannak 42 méretű babaruhák is. Holnap elmegyek megnézni, mert vizuális típus vagyok :-) Azt mondják gyapjúból nem szabad, mert kisülést okozhat. Pamut legyen, amit lehet mosni és nem kell vasalni. Valaki beírt egy linket, amin olyanok vannak, h nem szabad zöld, meg lila....ruhákat adni a babákra. Nem értem, mert a normál időre született babák sem látnak jópár napig, ráadásul a kórházi csempe is zöld, a dokik kék/zöld ruhában vannak....Merci, aki egy zalai kórház koraszülött osztályán dolgozik azt írta: olyat készítsen mindenki, amit ráadna a gyerekére/unokájára!

      Törlés
    5. köszi, hamarosan jelentkezem!

      Törlés
  3. Szia Zsuzsa! Készítenék takarót szívesen, de csupa élénk vagy sötét színem van itthon pamutból. Hétfőn tudok venni pár gombóc babáknak való fonalat, és csak akkor tudok nekikezdeni a munkának. Mikorra kell elkészülni? Kinek lehet odaadni? Gondolom, Pesten megoldható a személyes átadás.
    Minden jót!
    Annás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Annás,
      Lesz kötős-horgolós tali február 11-én a Barkában, ott lesz a közös gyűjtés, személyes átadás. A babzsákok határideje február vége. Nagy köszi, Neked is a legjobbakat!

      Törlés
  4. Zsuzsa, akkor február 11-én vihetjük, ha jól értem? Akkor nem agyalok más megoldáson...
    Juppiii!

    VálaszTörlés
  5. ebben a 20 atmeroju babazsakban kb biztos vagy?:-) annyira kicsinek tunik..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A http://manocsomag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=18 képe alapján számoltam így ki. Ma megnézem a C&A-ban a 42/44ees rucikat, lemérem és megírom!

      Törlés
  6. OK, de ez tuti kicsi, ez egy zokni bosege, de attol meg persze lehet, hogy ilyen kell:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, matekból sosem voltam jó. A kerülete 40 cm, az eleje is 20 cm és a hátulja is 20 cm.

      Törlés
  7. Sziasztok!
    Én elkészültem ma egy szettel (hálózsák+sapi),a blogomon találtok fényképeket róla.
    http://www.patriciakezmuvesmozaik.blogspot.com/2012/01/koraszulott-ruhak.html
    Nekem a saját gyerkőceimnél is bevált a zsák nagyon, igaz nekik jóval méretesebbeket gyártottam:) Lehet, hogy határeset a mérete, de majd a kislány változatot nagyobbra készítem. Egy takarót is tervezek még és ha nem jutok fel Bp-re 11-én, akkor postázom. Szép munkát!

    VálaszTörlés
  8. Az előző postomat kibővítettem és összegyűjtöttem általam használhatónak minősített szabásmintákat (varrósak). 3 gyerek után ennyi gyűlt össze tapasztalatból...:) Bár mi a Jóistennek hála 4kg felé kezdtünk mindig.

    VálaszTörlés
  9. 11-én én is szeretnék benne lenni a buliban, én ma kezdtem neki kötni-horgolni (jaj, úgy izgulok:)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez szuper! Annak is örülök, hogy megismerkedhetünk :-)

      Törlés

Minden vélemény számít!