1/06/2012

Ami nem maradhat ki

A Bakancslista  homlokegyenest különböző, ámde egy szomorú dologban azonos két férfiról szól. Edward és Carter egy szobába kerülnek kórházban miután mindkettőjüknél gyógyíthatatlan rákot állapítottak meg. Edward a milliárdos kórháztulajdonos, igazi magányos farkas, aki habzsolja az életet, már négyszer volt nős, de még sincs igazi családja. Carter viszont igazi családapa, aki hajlandó történész álmát a családjáért feladni  és autószerelőnek állni, mert szükségük volt a pénzre. Miután megtudják a végzetes hírt, mindkettőjüknek kb. 1 éve van hátra, Carter eldobja a listát, amit korábban  kezdett írni  azokról a dolgokról, amiket még szeretne átélni, mielőtt feldobja a bakancsot. Edward megtalálja ezt a cetlit és ráveszi Cartert (a felesége tiltása ellenére) vigyék véghez azokat amik a bakancslistán vannak, hisz ez az utolsó esélyük,  ha érezni akarják,  élnek. Bele is vágnak a nagy kalandba, beutazzák a világot (Egyiptom, India, Kína ...), őrült dolgokat csinálnak, (ejtőernyőznek, autóversenyeznek...), de Carter rájön,  mit sem ér az egész, kaland ha nem azzal oszthatja meg az utolsó napjait, akit a legjobban szeret.
A film sokrétű üzenetet hordoz: a pénz nem boldogít, éljünk amíg lehet, szeressük azokat, akik körülöttünk vannak, ne hagyjunk ki semmit gyávaságból, és ne is tegyünk olyat, amit később megbánnánk, jól használjuk ki az időt,  ami adatott.

A z életem újjáépítésén fáradozván, kedvet kaptam arra,  megírjam a saját bakancslistámat :-)
1. cappuccinot iszogatva megnézni Velencében a napfelkeltét, és csodálni a rózsaszín fényben úszó Canal Grande-t
2.megtanulni normálisan angolul és olaszul
3. Dél-Olaszországi körút
4. jávorszarvasokat nézni/látni a természetben
5. minden földrészen legalább egyszer megfordulni (különösen szeretném megnézni Prince Edward Island-ot, nagyon szeret Anne történeteit)
6. venni egy szuper fényképezőgépet, és fotókat készíteni egy magazin számára
7. visszafogyni
8. sétálni monszun esőben
9. esőerdő felett repülni
10. szépen felújítani a házunkat
11. venni egy autót
12. olyan munkát végezni, ami feltölt, amiben nagy örömöm van
13. nagy pánikokban erős pillérként szolgálni azoknak, akik körülöttem vannak
14. szavak nélkül elmondani a szeretett ffinak, hogy szeretem
15. hosszabb ideig élni külföldön
16. delfineket nézni a természetes élőhelyükön
17. sok-sok könyvet megvenni  és elolvasni
18. sok-sok filmet megvenni és megnézni
19. Nadával elrepülni  a tengerhez
20.  mindezeket mindig legyen kivel megosztani (barátok, társ, rokonok...)

Neked van bakancslistád?

8 megjegyzés:

  1. Azt hiszem egy bakancslistához is bátorság kell, én még elég gyáva vagyok :)
    A tied nagyon érdekes, és hát, a legjobbakat kívánom hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Nincs bakancslistám.

    Épp ma írtam egy másik blogra (Country Comforthoz)egy megjegyzésbe, hogy Én az idén beültem egy evező nélküli csónakba! Hadd sodorjon az élet arra, amerre a Jó isten akarja.

    Persze vágyakozni ettől függetlenül lehet, de konkrét tervem nincs. Amolyan vágylistát Én is tudnék írni és sok minden szerepelne rajta, ami a Tiéden is! :)

    Elterveztem, hogy igenis ránevelem magam arra, hogyha Nekem Velencéből csak a képeken jut vmi, akkor annak fogok örülni...nem akarok vágyakozni olyan dolgok után, amik nem sikerülhetnek. El kell engednem nem csak a problémáim, hanem az olyan vágyaim is, amik valószínüleg soha nem fognak megvalósulni....elérhető álmok kellenek. A bukszám tartalmát ismerve ebben az évben az elérhető álmok egész közel vannak a billentyűzethez: sem utazás, sem nyaralás, sem új bútor, sem még egy csomó minden ami jó lenne nem valósulhat meg. :( Minden ilyen irányú igényem a neten keresztül, filmeken, könyvekből kell, hogy kielégítsem.

    Realista lettem...és mellette menthetetlen álmodozó abszolúte a képzelet síkjain...

    Szóval jövök Hozzád és a többi blogtárshoz gyönyörködni a képekben, receptekben, leírásokban...Nekem erre az évre biztosan ennyi fog jutni. Elfogadtam és megpróbálom élvezni: hát ezért nem stresszelem magam bakancslistával! :))

    VálaszTörlés
  3. bakancslista nincs, de a film nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Szeretem nagyon ezt a filmet!!!! Felcsigáztál, lehet én is megirom a blogomon a sajátomat....ha lesz bátorságom hozzá. Jó volt ez a bejegyezés:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi a filmajánlót!!! Megpróbálom beszerezni :o)!

    VálaszTörlés
  6. Teljesen kedvet kaptam hozzá. Nagyon köszönöm. Morgan Freeman amúgy is az egyik nagy kedvencem. És maga a történet is jónak tűnik. És miután megnéztem a filmet, én is meg fogom írni a magam listáját. Addig nem! De utána mindenképpen. :)

    VálaszTörlés
  7. Az a jó ebbe a listában, hogy egy egész élet van a megvalósításához :-D A dolgok jelenleg nem úgy állnak, hogy nekem valaha is lesz annyi pénzem, amiből utazhatnék, kocsit vehetnék....de ezekre vágyom :-)

    VálaszTörlés
  8. Én azt tanultam meg az élettől, hogy a vágyak addig igazán szépek, amíg nem elégülnek ki :)
    Bakancslistám nincs, szerintem nem is lesz :) kicsit én is Fróni csónakjában ülök. Csak én az evezőt megpróbálom odaadni az Úr Jézusnak - nem az a probléma, hogy nem akarná átvenni, én szorongatom... :)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!