4/12/2011

Moozie*

Svédországban nyár vége felé egyik este a lányokkal a falu határában sétáltunk, és hihetetlen hangra lettünk figyelmesek, magas sípoló hangot hallottunk: hhhmmmmhhhh, aztán rögtön egy másik hang hallatszott, ugyanolyan, csak mélyebben: mmmmmmmmm. Hosszasan találgattunk mi lehet ez a hang? Nati, aki már jóideje a Bibliaiskola munkatársa volt, rájött, hogy ezek bizony jávorszarvasok. A mama és a kicsinye elveszíthették egymást, füvet vettek a szájukba és azzal sípoltak (nagyon magas frekvencián szól és messzire elhallatszik), így jelezve egymásnak hogy hallótávolságon beül vannak. Már azon gondolkodtunk, hogy hogyan mentsük meg a kisborjat, melyik erős fiúnak szóljunk....de valakinek hirtelen eszébe jutott, hogy lehet, hogy csak tőlünk (a parfümjeinktől) félnek. Mindannyian megfordultunk (így a szél a másik irányba vitte az illatunkat), és miközben a mama folyamatosan hívta a kicsinyát, egyszercsak a paták kopogását hallottunk az aszfaltos úton, majd hatalmas csörtetést az erdő felé. Azon az estén végérvényesen és menthetetlenül rajongója lettem a jávorszarvasoknak.
Hónapok óta szeretnék egy ilyen jávorszarvast horgolni, Andi hasznos tanácsokkal látott el, de az igazi lökést egy dán leírás adta meg (pedig egy árva szót sem tudok dánul :-P) . Már kész van a feje (szóval van egy jávorszarvas trófeám) a "kis teste" még hátra van. Csak olyan fonalat használtam, amit turkáltam, ezért merem újrahasznosítottnak nevezni.

*
szójáték, amit Izabell talált ki:
moose=jávorszarvas
Suzie=Zsuzsi

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper, ügyes vagy!!! Jobb, mint az eredeti, de tényleg!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :-) A svédek szerint is ez a jobb verzió, mert az igaziak MINDENT megesznek, amit a kertekben találnak (virághagymától a gyümölcsig).

    VálaszTörlés
  3. Nem Arra az eredetire gondoltam :p

    VálaszTörlés
  4. Le a kalappal, Zsuzsa, komolyan!

    VálaszTörlés
  5. Kató köszönöm :-) Elküldtem a dán nőnek is, mert szerintem kérte, hogy ha valaki közzéteszi, említse meg a blogját is. Képzeld válaszolt (angolul), és azt is kérte hogy írjam meg, hol nem tartottam a leírását....Most vissza kellene gondolnom is kezdtem el freestyle-ben horgolni, ahogyan Andi tanácsolta :-)

    VálaszTörlés
  6. no, de tényleg... nagyon ügyes munka... és tényleg jobb mint az eredeti... ügyes vagy...

    VálaszTörlés
  7. Leborulok már az előtt is, aki egy gombot vissza tud varrni, de aki jávorszarvast horgol???????

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!