4/20/2011

Útközben

1. 
Ülök a villamoson, élvezem az ablak melletti ülésen, hogy melegen süt a nap. A Petőfi híd Budai hídfőjénél felszáll két kölyökképű srác. Közvetlenül mellettem állnak, hallgatom mit beszélgetnek:
- Olyan rossz előadáson voltam, alig vártam hogy végre vége legyen.
- Nálunk a táblán több x volt, mint amennyi oxigén molekula a teremben. (mindenki nevet, aki hallja)

2.
Péntek délután a metróban egyszercsak megszólal a vezető a Lehel térnél: "Megkérem az első kocsiban lévőket szálljanak ki, és adják át a helyet a foccidrukkereknek!" Átszálltunk. A kisebb tömegben majdnem annyi a rendőr, mint a szurkoló. A drukkerek lelkesek, éneklik a Vasas indulót. Reggel hallottam a rádióban, hogy Diósgyőrben egy meccs előtt valaki elkiabálta magát: "Aki nem ugrál, az Fradista." A villamos kisiklott az ugrálástól. Azon gondolkodtam, hogy a metró ki tud-e siklani, ha ugyanez a kérdés elhangzik az első kocsiban?! Egyébként ez a helyzet olyan furcsa volt, hogy a 2. kocsiban spontán feszültségoldó beszélgetőkörök alakultak ki.

3. 
Tegnap metrópótló busszal kellett menni, mert kigyulladt egy metrókocsi. A metrópótló buszon egy nógrádi néni pánikolt. A rutinos pestiek szenvtelen arccal utaztak.

Lehet, hogy drága a tömegközlekedés Budapesten, de szinte minden héten gondoskodik arról, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk :-) Unatkozol? Utazz a BKV-val :-)

1 megjegyzés:

Minden vélemény számít!