4/20/2013

Színes, gyönyörű, ízletes

A szép idő megjelenésével párhuzamosan bukkan fel a piacon, szívesen fogyasztom ezerféle módon: kehelyben cukorral, vaníliafagylalttal, hűsítőként levendulával kombinálva eperfröccsnek, vaníliapudinggal leöntve, vagy akár túrókrémes csodaétket kombinálva az összetevőkből, szoktam tenni salátába is, de legszívesen  önmagában fogyasztom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 A 16. héten a Lehel piacon a spanyol eper kilója 400-800 Ft között volt, magyar eper kilóját 2600 Ft-ért mérték.

Nektek van tuti epres receptetek? 


5 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem az epret, de csak úgy, eszegetni. Nem szoktam sem befőzni, sem lefagyasztani, úgy már nem az igazi... próbálom kihasználni az időt, amíg szezonja van :)
    Soha nem fogom megérteni, hogy a több ezer kilométerről érkező eper hogy lehet olcsóbb, mint a magyar...?

    VálaszTörlés
  2. az otthoni tuti finom, az több ezer kilométerre levő ízetlen, agyontápozott, permetezett, stb., s itt csak a szomjúság visz rá, hogy együk... de ennék én is piacról vett, lédús epret... így, hogy napi sok órában nagyon melegben minden nap szedem, elvesztette varázsát...

    VálaszTörlés
  3. Hm, nagyon szeretem. Főleg az igazi, nagy húsú édeset. :) Nemrég vettünk az Intersparban, mert 250 Ft volt egy kis dobozzal, de cukorral ettük, mert alig volt íze. Várom már a Kerikém félét vagy a Sógornőmékét. Majd küldök eperdzsemet neked, ha kapunk az idén. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is egyik kedvencem, köszönöm a képeket, nagyon szépek, nagyon aranyos a horgolt táska!

    VálaszTörlés
  5. Palkó, kb 10 éve volt a RaiUno-n egy műsor, a címe az volt, h Occhi alla spesa, ahol talk show keretén belül ilyesmikről volt szó, h az olasz őszibaracknak kilója Olaszországban 2 euro, ugyanaz az olasz barack Németországban kevesebb, m 1 euróba kerül kilója. Gondolom a támogatási rendszer, vagy valami idiótaság...mert a félérett gyümölcs nem jó ízű.
    Hajni láttam a képeidet, megértelek, hogy a varázs megszűnt. Szerintem a Napon érlelt gyümölcsnek van zamata, a fóliás is jó jó...sok cukorral.
    Nóri, szeretem az eperdzsemet, ne küldd az eperdzsemet, inkább hozd és akkor találkozunk :-)
    Emerencia, a táska szerintem is nagyon aranyos, gondolkodom rajta, hogy egyet horgolok :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!