7/31/2012

Önismeret, Olimpia, népnevelés

Egész hétvégén Önismereten voltam. Idegileg-agyilag-szellemileg-lelkileg... lefárasztott. Mindig nehezen tudok visszaállni a valóságba, szükségem lenne ilyenkor kb 1,5-2 óra magányra (horgolni egy parkban, vagy csak egy cukrászdában kávézni egyet...). Általában napokig pörgetem magamban amiket megértettem magamról. Sokat gondolok a hallott beszélgetésekre is,  és arra az érzésre, miközben  (sokszor rezignáltan és kedvtelenül) hallgattam ahogy beszél valaki magáról mekkora parasztvakítás csórikám sztorija, mert az egész élete elfojtás, meg felszín alatti dráma... Van közöttünk valaki, akit csak a 4. alkalom után (40. közös óra után) tudtam definiálni magamnak, milyennek is látom őt: a mi ....nk egy kis genyó. Ha elfárad, ha éhes, ha szomjas, ha épp ő akar beszélni, ha szeretetre vágyik... akkor piszkál, macerál, bosszant. Egészen addig, míg a másik fél teljesen ki nem készül, és nem, nem viccel, a cél a totális megsemmisítés.  Még annak árán is, hogy ő is így jár.
A fonalas lányok az olimpia alatt kötnek-horgolnak, én a Befejezésre váró munkák kategóriában indultam el. Tegnap miközben az SBS-emet horgoltam, arra gondoltam, mennyire jó horgolásba fojtani a bánatomat. És arra, hogy a közvetítések helyett inkább a Tűzszekereket kellene (meg)nézni.
Most láttam a facebook-on ezt a képet:
Népnevelés spórolási motivációval! Briliáns :-)
1 kávé = 2 Euro - - - 1 kávé a "kérem" szóval megbolondítva = 1, 80 Euro. Az illemmel rögtön 20 centet spóroltál :-)

6 megjegyzés:

  1. Önismerethez nem tudok hozzászólni... mostanában nem horgolok, hanem hímzek... de a kávés kép NAGYON tetszik :)
    Ne fojtogasd a bánatod, inkább mondd el - ha szeretnéd...
    Ölellek: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a meghallgatás felajánlását :-) Biztos élek is vele... Van aki fut, van aki énekel, én mostanában kézimunkázok, hogy kisimítsam az idegeim. Kell ez is, meg a beszélgetés is...:-)

      Törlés
  2. olyan rég írnék már, de ez a net semmire sem jó, végre az elfogadható kategória alsó határát súrolva betöltötte a megjegyzés oldalt... sokszor én is szeretnék egy önismereti folyamatot, annyira nem foglalkozom magammal, hogy csak csúszok lefelé... aztán egy bumm, s jobb, de mindig hullámvasút... jó, hogy legalább elkezded megismerni magad... remélem van elég erőd a megpróbáltatásaidhoz... száll az ima... puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az önismereten nagyon sok és hasznos dolog van. Nagyon jó lenne ezeket a feladatokat a Bibliával, Jézus Krisztussal ötvözni, mert anélkül nincs meg a feloldás. Ha majd vége lesz a csoportnak, és látom honnan hova jutunk el, akkor majd összeszedek 1-2 dolgot, ami érdekes lehet nektek is! Az imát nagyon köszönöm!

      Törlés
  3. :-) És aki mosolyog, az úgyis 2 eurót ad. :-) De így sokkal jobb!

    Mindig azt gondoltam, hogy csak nekem telik némi időbe rájönni, hogy mások direkt akarják feltupírozni az idegeimet. Remélem neked arra is sikerül rájönni, hogy lehet ezeket az embereket gyorsan leszerelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "mi kis genyánk" csak nárcisztikus, és meg van győződve, hogy ő vicces, okos, meg hasonló. Azon felül, hogy idegesítő nagyon szánalmas is, ezért igazán haragudni nem lehet rá. Fogalmam sincs, hogyan lehetne neki ezt megmondani...Amiről te írsz, hogy vki szándékosan idegesíti a körülötte élőket, az szerintem más. Én azt játszmának hívnám (a felszínen hitelt érdemel amit mond, de ezzel valami el akar érni), aki azért idegesíti a többieket, h ő ebből energiát nyerjen (tipikusan az, amikor a gyerekek csúfolódnak). Nekem a kolléganőm ilyen, én úgy védekezek ellene, ha rákezdi a mondókáját (szidja a főnököt) nem reagálok, ha biztatni akar valamire (ne csináljunk meg valamit), akkor nem veszem figyelembe amit mond...nem leszek a közönsége, és ezt éreztetem is. Nem tud biztatni, nem tud olyat mondani ami idegesítene, nem szidok senkit vele együtt....Amióta erre rájött, egy másik kollégámat vette célba, minden ebéd után köpködnek a főnökre, a fizetésre.... Lelkük rajta, nem tőlem szívja az energiát :-D

      Törlés

Minden vélemény számít!