6/22/2012

SBS, hétvége

Nagyon megtetszett a Kina kardigán, vettem is hozzá nagyon szép Esti mese fonalat. Amikor a fonalat választottam nem figyeltem a meg a kardigán leírásánál milyen fonalat ajánl a tervező. Így saját számítások (kötéspróba) alapján kezdtem el a kötést. Először a leírást vettem figyelembe (ez számomra is kérdés a mai napig, minek kellett a leírás alapján  kötnöm, amikor jóval kisebb tűt használtam), és nagy lett; azután lebontottam és csak a számításaimra hagyatkozva kezdtem el ismét a kötést, de figyelmetlen voltam és duplán szaporítottam, így még nagyobb lett, mint először. Lebontottam és tanácstalanul-elkeseredetten néztem magam elé: képtelen vagyok megkötni egy kardigánt?! Színre szín arra biztatott, ennyi tapasztalatot nem szabad kukába dobni, kezdjek neki harmadszor is. Nem volt ehhez lelki erőm, pedig nagyon szeretnék egy ilyen kardigánt. Cserébe itt maradt a kérdés, mi legyen a fonalból? Semmi sem tetszett igazán, pedig kinyomtattam kötött és horgolt mintákat is... Pár hete nagy mellénnyel mondtam, bizony nem állok be a sorba, nekem nem lesz SBS kendőm... aztán mégis az tűnt a legegyszerűbbnek (ki volt nyomtatva a minta már kb 2 éve, akkor még nem volt ennyire népszerű) és tegnap este elkezdtem horgolni :-) Örök tanulság: soha ne mondd, hogy soha :-D

Olaszországban azt szeretem a legjobban, hogy ott minden élmény. Reggel felkelnek, kicsit dolgoznak a kertben, majd bemennek a városba, a piazzán kedvesen köszönnek egymásnak (Ciao Armanda! Come vai?),  aztán elmennek a kisboltba, a henteshez, a zöldségeshez..., ahol maga a vásárlás is egy élmény: hosszasan beszélgetnek a hentessel, a pékségben a szomszéddal, a zöldségessel receptet cserélnek... és egész kis történetgyűjteménye lesz az embernek, mire hazaérnek. Azután otthon főznek valami egyszerűt és este átjönnek a barátok és a rokonok, körbeülik az egyszerű ételekkel teli asztalt, jókat beszélgetnek, nevetnek. Egyszerűen élvezik az életet, örülnek annak ami van: a sugonak, a saját boruknak, a sajtnak, a társaságnak, a hűvös estének, magának az életnek. A mindennapok élménye a legszebb Itáliában:-)


Élvezzétek a szabadidőt ott és azzal, akivel vagytok, szép hétvégét mindenkinek :-)

4 megjegyzés:

  1. Szép hétvégét Neked is! A hímzőrámámmal élvezem a szabadidőmet... véget ért a suli, a fiam hazament a mamijához... azért nem vagyok ám szomorú! :)
    Ja, és visszaigazolom: nekem is SBS kendőm lett :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szörnyűségese, hogy egy nem túl nagy képről megmondom, mi a kendő mintája...:-) Jó hímezgetést!

    VálaszTörlés
  3. Az az igazság, hogy ez a kardigán nekem annyira megtetszett, hogy nagyon kéne egy hasonló nekem is. Nem vagyok nagyon ügyes kötögető. De ez lesz a kihívás. Csak mert olyan szép! :-)

    Zsuzsa, küldtem már neked emilt, nem reagáltál még rá. Megkaptad? Jelezz már vissza légyszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betti, ne haragudj, hogy nem válaszoltam, pedig olvastam a kommented (levél nem jött, vagyis nem találom most sem!) Küldd el légyszíves még egyszer! A Kina pofon egyszerű, feltéve ha tusz számolni :-D

      Törlés

Minden vélemény számít!