5/21/2012

Birtokos eset

Ez nem a McGiver sorozat egyik epizódjának leírása, ahol a főhős képes egy kicsi magból és egy műanyag cserépből függőkertet varázsolni. Egyszerűen csak szeretem a friss salátát, a paradicsomot és igyekszem megtanulni a növénytermesztést kicsiben. Mert a földdarab, ami a rendelkezésemre áll, sajnos nem akkora, amit két ökör 6 nap alatt szánt fel, hanem néhány balkonládányi, de mégis ugyanolyan módon kell bánni a benne élő növényekkel, hogy teremjenek. És teremnek! Vasárnap saját vetésű saláta volt ebédre :-)
 A kép innen van, mert fényképezőgép hiányában nem tudok fényképet készíteni...

4 megjegyzés:

  1. Hmm, de finom lehetett. Motiválsz, hogy mi is kezdjünk neki a veteményezésnek itt a teraszon. A paprika palánták cseperednek. Nálunk ennyi van. Most bodzát készülök szüretelni. Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most azon aggódom, megmaradnak-e a nagy esőzésben a palántáim... a lépcsőházban nincs hely, viszont esik és félek, h kirohadnak. Kár lenne értük, mert a MonJardintól vettem magokat és különleges fajták. Már láttam lelki szemeim előtt, a saját termesztésű színes paradicsomos salátákat... Nem egyszerű a gazda élete (még akkor sem, ha csak pár cserépnyi a birtoka) :-) A bodzáért irigyellek, mert még nem sikerült elmennem bodza virágért, pedig nagyon szeretem a bodza szörpöt...

      Törlés
  2. Szuper! Ez ízlik a legjobban, ugye? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon más az íze :-) És olyan jó érzés, hogy csak kimegyek a kertbe és leszedem az ebédnek valót...:-D

      Törlés

Minden vélemény számít!