3/26/2012

Szerintetek?

Kép innen
Az unokatestvéreméknek van 2 birkája, de a nyírás után a gyapjút eltüzelik. Ha tudtok tippet adni, mit kell csinálni a lenyírt gyapjúval, hogy fonal legyen belőle, akkor elhoznám. Szóval,: miben és meddig kell mosni, hogyan és mivel kártoljátok, fonjátok, festitek, tekeritek....Ha valaki segít a gyapjúból fonalat készíteni nekem, megfelezem vele a kapott mennyiséget!
Már régen szerettem volna írni, hogy több helyre nem tudok kommenet írni! A szó ellenőrzésnél átjutok, de nem tudom közzé tenni :-(

10 megjegyzés:

  1. Sztem Rékától kérje segítséget! (http://katbo.blogspot.com/).
    Ez olyan izgalmas: igazi gyapjúból fonalat készíteni...miért jövök ennyire lázba ettől??? :)

    VálaszTörlés
  2. Nem ide kapcsolódik---csak úgy megjegyezném: megint beleolvastam az 1000 Awesome Things oldaladba...mosolyt csalt az arcomra. Annyira jó!!!
    El kellene végre kezdenem Nekem is...
    Szép napot drága Zsuzsa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet! Én nem ismerem katbo-t, még gyűjtöm a bátorságot ahhoz, hogy megkérdezzem őt :-) Összeírni, hogy minek örültem, már előre motivál :-) Tényleg jó, és nem is kicsit :-D

      Törlés
  3. Szia Zsuzsa,
    mi a hétvégén Adriennél tanultuk meg, hogy lesz a gyapjúból fonal, és a fonás alapjait is elsajátítottuk. Érdemes figyelned a honlapját, mert Fonóka minden hónapban van, és szerintem az a legjobb, ha személyesen mész el megtanulni a tudnivalókat. Ráadásul ha belejössz, akkor a Fonókában rokkát is biztosítanak a fonáshoz, ami két birkányi gyapjúmennyiség esetében már nem árt: http://ariadnemuhely.blogspot.com/2012/03/hetvegi-fonoka-24-en-szombaton.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eszter!!! Ezer hála és köszönet!!!Már írtam neki is (meg kato-nak is). Most hogy közel kerülök a célomhoz, azon gondolkodom mit csinálok 2 birkányi fonalból.

      Törlés
  4. Kedves Zsuzsa, ott a helyed a Fonókában, Csillaghegyen.
    (Leveledre is válaszoltam közben.)
    Szeretettel várunk. Adrienn

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a gyors választ! Majd figyelem a blogodat, hogy tudjak menni! Most nagyon rákattantam erre a témára (saját gyapjúból fonal, saját festéssel! Olyan jó, hogy van ilyen lehetőség Budapesten!

      Törlés
  5. Ez tényleg érdekes kérdés. :o) Majd írd meg, lécci, hogy mire jutottál, érdekes lenne látni, hogyan készül nálad. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OK, igyekszem majd mindent dokumentálni! Nagyon izgatott vagyok én is! Ariadne azt írta, hogy kb 5-8 kg fonalam lesz ennyi gyapjúból. Előre látom, hogy a fonal gyűlik a 30 nm-es albimban :-D Szerencse, hogy vagytok nekem, és profin köttök, horgoltok :-)

      Törlés
  6. Nem lehet nem lelkesedni, igaz? :-))Olyan távlatok nyílnak meg az ember előtt, hogy hűha! Ez ám az igazi szabadság, nem pusztán fogyasztóként választani, hanem létrehozni a saját elképzeléseink szerint, sok munkával, valami egyedit!!!
    Zsuzsa, kicsit irigyellek ám! :-))

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!