3/21/2012

Óhaj-sóhaj

Sopronban elromlott a fényképező gépem. Kicsi kompakt Canon kamera, nagyon szerettem, sokat használtam, megjárta velem a nagyvilágot, de a Fertő tónál megadta magát, ennyire futotta neki :-( Tegnap nézegettem a fényképező gépeket, hát mi tagadás, amit már szívesen hazahoznék az 130.000 Ft-nál kezdődik: nagytelés, tükörreflexes, jól követhető magyar menüs, videózni is lehet vele...
Szeretnék már nagyon egy varrógépet is. Semmi extrát (számítógép vezérelt...), de az sem olcsó.
Szeretnék elmenni nyaralni, repülővel a tengerhez (ami fényképezőgép nélkül tök értelmetlen).
És ha elkezdem az iskolát, ott lesz a tandíj meg az önismereti csoport.

9 megjegyzés:

  1. a mi fotómasinánk akkujának töltője veszett el... így a mienk is használhatatlan... varrógépet én is szeretnék... ismerem az érzéseidet.... de fel a fejjel, egy napra csak egyet...:) kikerül:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Igan, mindegyik meglesz előbb-utóbb :-) És azon gondolkodtam, hogy ehhez nem kellene sokkal több, m 500.000 Ft, ami ugye nem olyan nagy pénz, de előteremteni igenis az (mármint nekem). És ha mindig mindent megvehetnék, amit szeretnék, akkor mire vágynék, mire gyűjtenék...? Jó ez így!

      Törlés
  2. Csatlakoznék az álmodozók sorához! :) Szabad? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv a klubban :-D

      Törlés
    2. Micsoda álmok:))) A fényképezőgéphez: érdemes fotós oldalon utánanézni használt masinának, én 60 000ért csíptem meg egy tükrös Pentaxot, de eleve ezt a márkát kerestem! Egy tele pedig már 20-30 körül is található!
      500 000 forint pedig igenis nagyon nagy pénz. Mi még sosem voltunk repülőn, és a tengernél sem, azért, mert "nincs hozzá kedvünk". De nem is hiányoljuk: annyi gyönyörű hazai táj van, és tavasszal szinte tobzódik az ember...

      Törlés
  3. Csillagos, ez a használt masina nagyon jó 5let! Azokat a gyönyörű képeidet egy Pentax-szal készíted? Azok a gépek újonnan piszok drágák, de nagyon megérik az árukat. Én még fotóztam leikára és roll filmre is, és akkor az Ashai Pentax egy fogalom volt! Majd keresek valami jó oldalt, ahol használt gépeket adnak el! Én a Canon-okat szeretem, mert amikor a Práterba jártam (fényképésznek is tanultam) a kedvenc tanárom nagy Canon fun volt, rám is rám ragadt:-) Mivel szingli vagyok, a külföldön élő barátaimmal nyaralnék, akik Görögországba mennek. Nagyon kényelmes az egyedüllét, de a szabadidő, ünnepek... eltöltése komoly fejtörést okoz. Hiszem, Isten ad valami mást, ahol feltöltődhetek.

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom Csillagoshoz az 500 000 igenis nagyon-nagyon sok... Én is nézegettem használt gépeket már, de még a vásárlásig nem jutottam, meg ahhoz kellene egy már a témában járatos jó szemű fotós, nehogy karcos optika vagy egyéb baj legyen.... Na és mi sem voltunk tengernél, nem is repültünk, pedig a gyerekek szeretnék kipróbálni...majd ha felnőnek talán lesz rá módjuk.

    VálaszTörlés
  5. Úgy értettem, hogy 500.000 Ft nem olyan nagy pénz,hogy semmi nagyobb dolgot (ház, telek, autó...) nem lehet érte kapni. Van, akinek ennyi a havi keresete. Én messze vagyok ettől a fizetéstől, de még attól is, hogy ennyi pénzt belátható időn belül összegyűjtsek. A karcos optika szerintem egyértelműen látszik, de az, hogy újra ragasztották-e a lencséket, vagy hogyan vannak megcsiszolva..azt már nem lehet tudni. A repüléshez csak annyit, hogy nekem 1 fizetésből kell 1 repülőjegyet kigazdálkodni, amíg egy családnak 1-2 fizetésből 4-5-6-ot. Na az is csak jó kis spórolással lehetséges :-D

    VálaszTörlés
  6. jó, ha vannak álmaink. én is szeretek álmodozni. aztán az a legjobb, ha valami meg is valósul belőlük. mert amit nagyon szeretne az ember, az előbb-utóbb valahogy úgyis sikerül.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!