2/15/2012

Példa

Riportfilm a hosszúpályi, keresztény szellemiségű cigány-óvodáról! Itt a követendő példa!

9 megjegyzés:

  1. Tiszteletem a gyerekekkel foglalkozóknak! Csillogó szemecskéket oly jó volt látni... eszembe jutottak a régi cigányevangélizációs alkalmaink stb. Valóban követendő példa, sokkal többre lehet így ezzel menni, mint sárdobálással..

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Azért hagytam abba a szoc.ped szakot mert azt láttam, hogy emberi eszközökkel eredményt nem lehet elérni. És igazam lett, mert itt vannak ezek a megtért emberek, akik egyszerre őrzik az identitásukat és ragaszkodnak Jézushoz. Ismerek megtért cigányokat (felsőzsolcai metodisták), együtt nyaraltunk. Na, nem volt ott se cigány, se magyar...hanem csak keresztények, akik szerették egymást.

      Törlés
    2. Boldog névnapot kívánok, Isten éltessen sokáig!

      Törlés
    3. Nagyon köszönöm!

      Törlés
  3. Engem vonz a cigány kultúra, és szeretnék többet foglalkozni velük, csak jelenleg nem nagyon van rá időm. Végeztünk cigánymissziót 2 évig, még as másik szolgálati helyünkön, azóta is szeretettel emlékezek rá vissza. Azonban az is bitos, hogy többféle roma "kaszt" van, és nem mindenkinek nyitott a szíve az evangéliumra... Az egyik mellettünk lévő faulban van kapcsolatunk a cigányokkal, a másikban még a templomot is szétbontják...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alsózsolcai romák a metodistáknál tértek meg. Most templomot építenek:-) Nyaraltam velük, nagyon élveztem az esti zenélésüket, az áhitataikat, annyira őszintén meg tudtak nyílni egy kiscsopi alkalmával...stb. De igazad van, nehéz hozzájuk elérni, megtalálni velük a hangot! A Pasaréti ifistársaim ősszel kezdtek egy cigánymissziót, már van gyerek, ifi, felnőtt Bibliaóra vasárnaponként:-)

      Törlés
  4. Szia Zsuzsa!
    Bocsánat, hogy itt írok, de nem találtam e-mail-címet...
    Boldog névnapot kívánok Neked szeretettel! Az Úr áldjon meg gazdagon, adjon örömet, erőt, jó egészséget! Puszi: Ildikó

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!