2/10/2012

Fogas

 
 
 
 
 
 
Évente el szoktam menni fogászatra, igaz tavaly kimaradt, de azért rendes vagyok e tekintetben (is).  Kedden elmentem ahhoz a doktornőhöz, akihez kb 3 éve járok, de olyat mondott, amit nem tudtam tőle elfogadni, ezért kerestem egy másik dokit (sokáig nem kellett keresni, mert egyik kötős-horgolós csoporttársunk fogászati asszisztensként dolgozik, gyorsan kértem időpontot a főnökéhez konzultációra). Tehát a héten tegnap is voltam fogászaton, az új dokinál. Komolyan mondom, minden tekintetben szuper! DE számomra horror áron dolgozik (minek fizetem a TB-t - kb 15 éve,- ha magándokihoz kell járnom???!!!). Kaptam kezelési tervet, árajánlattal. Hosszan szépen beosztva megyek, majd mert sok a nulla a számlán :-P Varrógépet szerettem volna venni, meg  nyaralni menni. ... ezek vannak mifelénk. És felétek?

Szép hétvégét mindenkinek, a holnapi taliról majd beszámolok :-) 

Képek a Pinterestről vannak!

6 megjegyzés:

  1. A magyar egészségügy "csodálatos" állapotáról tudnék én is - sajnos - mesélni!!!! És én is felháborítónak tartom, hogy inkább kifizetünk egy kisebb vagyont, csak jól megcsinálják a fogunkat, levezessék a szülésünket, megvizsgálják a tüdőnket, stb!
    Holnap viszont nem tudok menni, majd írok mailt!!! Puszi

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ne is mondd! Én már régóta készülök menni, de én nem vagyok bátor. Ellenkezőleg. Az egyetlen hely, ahová FÉLEK elmenni a fogdoktor.
    Úgyhogy Te az én szememben nagyon bátor vagy!

    VálaszTörlés
  3. A fogászati ellenőrzés valóban fontos és jó, hogy elmentél másik dokihoz is!
    Sajnos valóban nagyon drágák a fogászati kezelések, de legalább jól megcsinálják! :o)
    Szép hétvégét neked is!

    VálaszTörlés
  4. Én már azért félek, mert annyi sarlatán rohangál szabadon, ki mit ront el megint...ez a doki nagyon érti a dolgát, lerí róla, hogy imádja a munkáját, élvezettel szedi a fogkövet, lelkesen magyarázta mit miért tesz...érzem, ha sokat járok hozzá, 1-2 kollokviumot meg tudok majd csinálni a FOK-on :-P Viszont kuporgatott pénzecskémből varrógépet akartam venni, amit most a fogászatra költök, azaz kb 2 olcsóbb Singer varrógép ára lesz a számban. Majd ha varrni akarok, a tükör elé állok és gyönyörködöm a fogaimban :-D

    VálaszTörlés
  5. Mi is hasonlóképpen vagyunk. Bár mi TB alapon járunk és szerencsénk van a doktornővel, mert imádja a munkáját és érti is, stb. De még TB alapon is, a fogpótlást ki kell fizetni.
    Azt szoktam mondani viccesen: mire meghalok, tök értékes ember lesz belőlem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, fogpótlásról szó nincs (vagyis remélem), hanem minden eszeveszetten drága nála. A fogkő levétel 14.000 Ft. A tömés is kb ennyi, és bal oldalon felül konkrétan 3 fogam van galyra menve (pl rosszul van gyökérkezelve, a tömés alatt szuvasodik a fogam, mert nem jól van betömve...) Viszont a pacek csúcs minőségű anyagokkal dolgozik, és garanciát vállal a munkájára. És akkor megint bebizonyosodik, az olcsó a drága, mert ha 5-4-3 éve, amikor ezt a felső 3 fogam elkeffentették, amiért szintén fizettem, egyből idejövök, megúszok pár kezelést és jópár ezrest. Bea, már most is tök sok értéked van, pl a varrógéped :-P

      Törlés

Minden vélemény számít!