11/26/2014

Low budget Karácsony

Avagy, a szokásosnál kevesebb összegből is lehet szép, és meghitt az Ünnep :)
Arra gondoltam, hogy összegyűjtök néhány ötletet, hogyan lehet kevesebb pénzből, stresszből kihozni az Ünnepet. Ha nektek is van tuti spórolós tippetek amivel csökkentitek a kiadásokat, és szívesen megosztanátok, írjátok meg kommentben és felteszem ide a felsorolásba. 

3.) Tárgyak helyett ajándékozz élményeket, programokat (kirándulás, szánkózás, közös filmnézés).
4.) Ha mégis szeretsz ajándékot csomagolni, akkor erre olvastam egy klassz iránymutatást: ha három ajándék elég volt az Úr Jézusnak, legyen elég ennyi a mai gyerekeknek is.
5.) Egyszer elhatároztam nem készítek olyan ételt, aminek a nagymamám nem tudná kimondani a nevét. A legtöbb recept ma annyira fancy, hogy az 5 hozzávaló közül 4-et nem ismerek. Egy darabig megvettem a drága hozzávalókat, amiket utána sosem használtam. Maga a süti/étel sem lett olyan, amilyennek elképzeltem. (Ha különlegesre vágyom, elmegyek egy különleges cukrászdába, és veszek egy szelet sütit.)
6.) A családi fotóalbumok készítése sokkal nagyobb öröm annak is aki készíti, és annak is aki kapja.
7.) Nézz szét a kreatív kosaradban, tuti van benne annyi textil, amiből varrhatsz valami apróságot; fonal,  amiből köthetsz/horgolhatsz sapkát, nyakmelegítőt, neszeszert...; kongré anyag, amire keresztszemezhetsz... 
8.) Nézz szét a kamrádban, ha egy házi lekvárra, savanyúságra csinos kis anyagot teszel, szép szalaggal átkötöd, már készen is van az sk. ajándék.
9.) Ha van időd, menj ki a bolhapiacra. Tavasszal 500 Ft-ért működő kislámpát vettem a Gödörnél. Csipkére cserélem a búráját, ha lesz időm. 
10.) Anyukám mondta mindig, nem az a drága amit megeszünk, hanem az amit kidobunk.  Hát igen, ha egy sütemény úgy kezdődik, hogy 10 tojásnak csak a sárgája kell bele, a fehérje pedig nem, akkor nem készítek macaront/habcsókot a fehérjéből, hanem sebtiben keresek egy másik receptet ;)
11.) "A Kicsiknek összeadjuk az ajándékra valót. Ez is egy jó ötlet. Mert így kapnak egy értékesebb ajándékot, amire vágynak, csak éppen egyedül senki nem tudná megvenni..."

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó,nagyon tetszik!!!!! : "ha három ajándék elég volt az Úr Jézusnak, legyen elég ennyi a mai gyerekeknek is." :) Szuper!!!!
    "Ha van időd, menj ki a bolhapiacra."---1 hete voltunk és szuper!!! ajándékokat vettem!
    " Anyukám mondta mindig, nem az a drága amit megeszünk, hanem az amit kidobunk."---bölcs anyukád volt!!!!!!
    Nálunk is spórolás volt, de így nem öntötték szóba..:)

    A Kicsiknek összeadjuk az ajándékra valót. Ez is egy jó ötlet.Mert így kapnak egy értékesebb ajándékot,amire vágynak ,csak éppen egyedül senki nem tudná megvenni..)

    Hála Istennek szerény a családom,de még így is sokba kerül minden.:)Most egy kicsit elcsúsztam,mert már november vége van,de majd ügyeskedek.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is az ilyen karácsony az igazán gazdag karácsony....

    VálaszTörlés
  3. low budget???? hiszen ezek az igazi boldogság forrásai. én mindig ilyet szeretnék. és tényleg a tárgyak helyett emlékezetesebbek a programok: egy szép séta vagy túra, egy jó koncert, film, stb.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsuzsa! Ha gondolod, hogy bármit érdemes egy naplómban közreadottakból hasznosítanod, akkor tedd azt! Hátha megtetszik valakinek, vagy megoldást jelent ajándékra, díszítésre, csomagolásra.
    Ez egy 3 éve vezetett naplkó, amit évről-évre előveszek, leporolok. Vannak olyan képek, amik a megosztó megszűnése, hibája miatt az idén már nem jelennek, ezért elnézést kérek. Pillanatnyilag sajnos sem erőm, sem egészségem, hogy visszanézzem és javítgassam. Üdvözlettel Reménykeltő Mártától

    http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=87144

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, mindenképpen átbogarászom!

      Törlés
    2. Márta néni nekem semmi nem jelenik meg... Nem tudom megnézni az oldalt :( Sajnálom!

      Törlés

Minden vélemény számít!