6/12/2014

Meggyes süti

Az örök kedvenc :-) Ma találtam egyik facebookos csoportban, hétvégén megsütöm :-)
50 dkg cseresznye
30 dkg liszt
15-20 dkg kristálycukor
csipet só
1 cs sütőpor
3 egész tojás
2 cs vaníliás cukor
1 dl étolaj
4 dl tej
2 dkg vaj
5 dkg barna cukor a tepsi szórásához

Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral. (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez ízlés dolga)

Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az olajat, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára.
Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Az előmelegített sütőbe helyezzük be egy pár percre az üres tepsit hogy felmelegedjen, majd vegyük ki, és beleljük ki sütőpapírral.
Ezután kenjük meg a vajjal, és egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, majd pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét.
Az előzőleg összekevert tésztát ezután óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére.

Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.


update: megsütöttem kókuszcukorral, és hát nem ilyen lett...inkább a tejespitére hasonlít :-(

2 megjegyzés:

  1. A hétvégére megsütöttem, csak meggyel. Szuperfinom lett! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy ezt mondod! Akkor vagy a sütőnkkel van a baj (simán elképzelhető) vagy a kókuszcukor viselkedik ennyire másként.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!