2/12/2014

Semmi extra

nem történik mostanában velem, mégis annyi minden van körülöttem, hogy azt sem tudjam miket írjak ide, illetve vannak olyanok is, amik feszítenek, de nem publikusak. 
Küzdök a volt főbérlőmmel. Hála az Úrnak az ex-albérlőimmel végérvényesen végeztem, amivel még tartoznak, az vesszen a feledés jótékony homályába...
Járunk továbbra is a cigánymisszióba, nem könnyű szolgálat, és most sajnos az egyik beszélgetés nem úgy zajlott, ahogy szerettem volna, van is miatta rossz érzésem. Sok a nehézségünk, imádkozunk értük is és magunkért is, és hisszük, hogy Krisztusban mindent megkaptunk amire szükségünk van.
Most épp csíkos-szivárványos babatakarót* kötök Baby Merino fonalból barátnőm áprilisban születő kisfiának. Én egyszínűt szerettem volna kötni, az anyuka kívánsága volt a szivárvány szín. Engedtem a kérésének, nem tettem rosszul, mert a takaró egyszerre gyönyörű és vagány. 
A hosszan átmenetes szivárványos fonalat Csongor Zsófi  számolta ki és festette meg nekem, nagy köszi neki a sok segítségért itt is.

És felétek mi újság?

9 megjegyzés:

  1. örülök,hogy alakul az albérlőkkel a helyzet.
    Misszió...nem könnyű...
    Kötés.Hú,de szép lesz!

    beteg vagyok,néhány napig még a netet sem volt erőm figyelni.csak aludtam.Felém mi újság? ott van nálam.:)

    VálaszTörlés
  2. Az albérletekkel nagyon vigyázni kell... ezt már a múltkor is akartam mondani...szerződés nélkül nem lehet semmibe se belemenni!
    Amúgy itt sincs semmi újság...de legalább jó idő van :o) Tiszta tavasz! :o)))

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy lassan-lassan azért alakulnak a dolgok! És annak is, hogy ilyen szépeket készítesz! Jót tesz a lelkednek is - tapasztalatból tudom :)
    Nálam...? Sok a munka, elkezdődött a tavaszi fáradtság... :(

    VálaszTörlés
  4. Timi, mindig van korrekt, sok oldalas szerződés (nem csak az óraállásokat rögzítjük!!), de a szerződés, polgári peres eljárásban érvényesíthető, azaz akár évekig használhatják az ingatlant a bérlők, úgy hogy a tulajdonos be sem mehet a saját házába. Az albérlő, ha olyan, úgy tol ki a főbérlővel, ahogy nem szégyell-ezért vannak primkó főbérlők, hogy a gondolat meg se forduljon a bérlő fejében. Az én volt albérlőim meg voltak arról győződve, hogy a bérleti jogviszonnyal, a tulajdoni jogviszony is átruházódott! Bepróbálkozott, hogy nem mehetek be a saját ingatlanomba a leendő albérlőkkel, mert kihívja a rendőrséget! Persze ez hülyeség, mert azt nem tudta, hogy a rendőrség addig nem jön ki, amíg nem folyik vér, de ha 3x kijön potyára a rendőrség, joguk van fogdába vinni, illetve pszichiátriára beszállítani! Egyébként én adózok is, mert ez a tisztességes. Sajnos a szabadságnak van már szobra, de tisztességnek és a felelősségnek nincs :-(

    VálaszTörlés
  5. Az élet csodás...! Reggel a felkelő nap fényében fürdő Hősök terén ballagtam, beszélgettem egy kisfiúval, aki iskolába ment, a vonaton hazafelé egész úton napoztam, itthon pedig egy hatalmas habos kakaós tejeskávéval indítottam :D

    VálaszTörlés
  6. Amikor a buszra vártam, arra gondoltam, hogy mehettem volna gyalog veled a Hősök teréig! Na, majd jövőhéten :-) Life is good ;-)

    VálaszTörlés
  7. kíváncsian várom a takarót! havas eső, enyhe megfázás, gyömbértea.

    VálaszTörlés
  8. az a babatakaró...:)

    VálaszTörlés
  9. Ahh, de jó lesz ez a takaróóó! :)

    Errefelé:
    Meggyógyultunk, én is babatakarót készítek, csak horgolok (titokban ajándékba), és alig várom, hogy vége legyen, már csak 10 blokk kell a 30-hoz. Többet ezt sosem, mert zavar, ha nem látom a végét, és a baba hamarosan megérkezik. Van másik 3 futó projektem, abból egy kötés.
    Közben fő a húsleves, már több mint 3 órája.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!