1/27/2014

Rügyfakadás

"Köszönöm Istenem, hogy nagyon szeretsz engem, hogy értékes vagyok, és fontos vagyok!"  
Lilla blogján olvastam ezt az imádságot :-)


Kisfilm a missziónkról. Olyan fura, így filmen sokkal szörnyűségesebbnek látszik minden... A kislány, akiért Matyi imádkozik (Evelin) annyira cukker, és olyan hangja (orgánuma) van, amilyet még nem hallottam, nagyon szeretem, ha csicsereg mellettem, és akkora szemei, amilyet még nem láttam. Különben az összes gyerekről, felnőttről tudnék  ilyeneket írni,  a szívünkben forgatjuk az ott élőket.... Szeretjük őket, na :-)

6 megjegyzés:

  1. Én a hajléktalanjainkkal vagyok így,hogy filmen látva szintén szörnyűnek és nyomasztónak látszik minden,köztük egészen más.Én is szeretem a hajléktalanokat és a szívem szakad értük.A legnagyobb baj,hogy falakba ütközik szinte minden segítségkérésem.
    Nálatok van férfi segítség??????

    VálaszTörlés
  2. Te a hajléktalanok közé jársz? Nálunk elég sok a ffi, kb a fele a szolgálóknak. A kisfilmben is láthatóak, nagyon kellenek.
    Milyen segítség, és milyen falak? Az imádságon kívűl van, amiben tudnék segíteni?

    VálaszTörlés
  3. Kellenének férfiak is segítőnek.És nincsenek.:( Nem félünk tőlük,nem azért,de vacsoraosztás közben jó lenne beszélgetni velük és később,ha eljönnének a gyülibe,akkor is kell a férfi.Ők szabadabban tudnak mozogni,míg minket ,nőket köt a család, a gyerekek,unokák.Biztosan így kell lennie,de.És sajnos a gyülekezet,a lelkészek sem együttműködőek: látogatni kellene a krízisközpontban, evangélizálni.Néhány éve emiatt hagytam abba, belefáradtam abba,hogy a fizikai kenyéren kívül ,mi hívők nem adunk nekik lelki kenyeret.Első a testi kenyér, de ahhoz,hogy fel tudjanak állni, a lelki kell.99% -uk állami gondozott. Biztosan vissza fogok menni ebbe a szolgálatba, 16 évig csináltam.Az a fura,hogy ígért segítséget -mit hogyan kell stb-nálunk szolgáló férfi, de nem írt.ezek a falak.

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa! Ír a Nők lapjában Schaffer E.Olvastam a decemberiben is-azt hiszem.:)

    VálaszTörlés
  5. Végignéztem, nagyon tetszett! Magával ragadott, nagy vágyam ilyen helyen szolgálni. :) Nekik aztán lehet osztogatni a mosolyokat és az Örömhírt. :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira jó fejek! Nyárra tervezek lekvárfőző, befőtteltevő, savanyúságkészítő workshopokat az asszonyoknak. Remélem a vezető is engedélyezi, és a lányok asszonyok is vevők lesznek a közös munkára :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!