9/27/2012

Segíts-Ég

Vannak állandó kihívásai az életemnek: mindig mindenhol megtalálnak a hülyék, (olyan mértékben és olyan koncentrációban, hogy akik velem vannak, azoknak sokszor hamarabb feltűnik ez, mint nekem, mert én már hozzászoktam); legtöbbször balul sülnek el a dolgaim,  pedig én teljesen rendben járok el mindenhol, pl. a befizetett pénz nem érkezik meg a szolgáltatóhoz  a banki utalás után 1,5 héttel sem ...tegnap mondta valaki, valami dolgom van ezekkel a helyzetekkel, emberekkel....
Az utóbbi időben sok mindennel szembe kell néznem, ami az anyagiakat érinti: albi, tandíj, megélhetés...témakörökön túl, a  gödöllői házunkban egyszerre sok dolog javításra szorul (buzgón kérem Istent, hogy a biztosító fizessen, mint a katonatiszt). 
Hazudnék, ha azt mondanám, nem jojózok, hogy mit-miből-mikor...tudok kifizetni, megjavíttatni, csinosítani. Reggel eszembe jutott anyukám biztatása (sok nehéz napot éltünk meg együtt) "Szegény Anyám mondta mindig: Akik Isten szeretik, azoknak minden javukra szolgál..." Nagy igazság, nem fűhöz-fához kell segítségért, tanácsért...rohangálni, hanem jó lenne, ha kérés helyett már előre hálát tudnék adni azért, mert mindenre dolgomra már el van készítve  a megoldás Istennél.

Ma az volt az Ige alatti magyarázat, segítsek azoknak, akik rászorulnak. (ezzel most nem tudok mit kezdeni, ezen is dolgozom...)
kép innen

"Szemem a hegyekre vetem..."

9 megjegyzés:

  1. Jaj, a hülyékkel nagyon nehéz, de ezek szerint jól kezeled őket, ha már fel sem tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Így, még nem gondoltam erre a dologra...lehet benne valami...

      Törlés
  2. Anyukádnak igaza volt...van...minden gondunkat Őreá kell bízni! :o)

    VálaszTörlés
  3. Ez a cím az én utóbbi heteimet is jellemzi... valahogy a szeptember most meghaladja az erőmet... ill. meghaladná, ha nem kapnék minden nap újat Istentől... jó, hogy van Segítőnk... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, ez egy ilyen embert próbáló hónap...kitartást Neked :-)

      Törlés
  4. Mi is sokmindent feladtunk, de abban is megtalálni a szépet :). Pl.. mindenhova, gyalog vagy tömegközlekedve megyünk, vidékre is...jó buszozni is és a gyerekek is ügyesednek, önállósodnak egyre jobban. Remélem marad a szép ősz, mert így a séták is nagyon kellemesek. A szeptember tényleg nagyon nehéz hónap, mindenkinek sok erőt hozzá!!!, bár érzésem szerint a téli hónapokhoz is kell majd, ünnepek, készülődés.....

    VálaszTörlés
  5. Hülyék ellen nem lehet semmit sem bebiztosítani, mert a hülyék nagyon találékonyak. A világ pedig alapvetően kicsi.
    "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil 4,13:)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!