4/03/2012

Zene kedden



Szombaton színházban voltunk, az Esőembert néztük meg. A színházi előadás nyilván nem tudja felvenni a versenyt a filmmel, hiszen a film olyan sok lehetőséggel van elhalmozva (költségvetés, helyszínek, zene, eszközök, fények, vágás, kameramozgások, smink, ruhák, háttér, sok szereplő...) míg egy színházi előadás csak a színészekkel tudja lenyűgözni a nézőket. Voltak ellenérzésem a darabbal szemben, mert a filmet nagyon szeretem! A minimál díszlettel és nagyon kis színpaddal felvértezett darab nagyon megható és élvezhető volt. Nem rajongok Kulka Jánosért, de remekül alakította az Esőember szerepét, hitelesen el tudta játszani, át tudta adni az autista Rain Mant. Nagy Ervin is hozta a rámenős és felszínes autókereskedőt, a mai valóságot jeleníti meg, és ebbe helyezi a divatosan öltözködő, jó mozgású, lehengerlő szlenget nyomó, bluetooth-szal telefonáló nagymenő vállalkozót. Hálás közönség voltunk, a végén állva tapsoltunk, Kulka pedig a könnyeivel küzdött...  
Mit gondoltok, egy film, egy színdarab... segít abban, hogy eloszlassák a köztudatban élő tévhiteket, mítoszokat (ez a darab az autizmusról) és korszerű információkat közvetítsenek?

4 megjegyzés:

  1. Szerintem segít, de elsősorban azoknál az embereknél,akik amúgy is hajlandók megérteni az átlagostól eltérő embertársak életét. A többiekre ez nem hat.

    Remélem,hogy sikerülnek a leander gyökereztetések!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is arra jutottunk, hogy sokat segíthet egy-egy ilyen film, színdarab...abban, h nyitottabbak és elfogadóbbak legyünk! A leander már kigyökerezett, vasárnap ültettem el, várom azt, h megfokadjon!

      Törlés
  2. Mi is pont hétvégén néztük meg a filmet...:o) Valóban jó! Nem is tudtam, hogy színdarab is lett belőle...
    Szerintem is segít a megértésben...de rengeteg türelem és szeretet kell hozzá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu, a filmet de rég láttam! Állítólag Dustin Hoffmann fél évig lakott egy intézetben a film forgatása előtt! A színdarab nagyon jó, érdemes megnézni!

      Törlés

Minden vélemény számít!