6/13/2010

Sapka horgolása nyáron - azaz nullával lehet osztani

Időm nagy részében multifunkcionálok. Párhuzamosan legalább 2-3 dolgot csinálok egyszerre: horgolok, telefonálok, adat-bázist karban- és rendbentartok, szabok, varrok, gyöngyözök, kapcsolatokat ápolok égiekkel és földiekkel... sajnos (:-P) nem jut elég idő a takarításra, ezért a lakásban sokszor vannak szanaszét a snittek, horgolótűk, szétgurulva a gyöngyök.... "mert az külön varázst ad a szobának". A lakásban lévő kortársművészeti alkotások (józan ember csak kupinak hívná) között szoktam gondolkodni (mit?!), pl ilyeneken, hogy szabad-e haszontalan dolgokkal tölteni az időmet; a tökéletes hozzánemértés vajon megtermi a maga gyümölcsét?

Szombaton a Karamell Kávézóban néhány nagyon ügyes kreatív bloggerrel együtt lehettem,  Adél megtanított sapkát horgolni. Nagy köszi neki itt is ezért!
Ez a sapka BabaZsófinak készült, Rékus kislányának. Adél tömött sapkákat szokott horgolni, mert ezeket a lyukacsosakat csak évente néhány tavaszi és néhány őszi napon lehet hordani. Remélem, idén szép hosszú őszünk lesz, hogy Zsófi sokat hordhassa ezt a rózsaszínű sapkát.

A másik sapka is gyerek méretű, és tisztára a olyan, mint a tálba kiöntött zizicukor, ezért el is neveztem ezt a modellt "Zizi"nek.
Kis "Zizi" gazdáját keresi. Jó lenne, ha nem szomorkodna sokáig itt nálam.

Ezen a hétvégén arra a következtetésre jutottam, nem kell mindig racionálisnak lenni, és ha ezt elfogadom képes leszek bizonyos dolgok megtételére, pl kánikulában sapkát horgolni, ráadásul olyat, amit egy évben max. 1 ,5-2 hetet lehet hordani.
Tehát ha azt a tényt, hogy
én (É) / olyan dolgot teszek aminek semmi értelme nincs (azaz nyári hőségben sapkát horgolni) = x
nyári hőségben sapkát horgolni = 0
É osztott 0-val

Ezen az apróságon át jól látható, hogy lehetetlenek márpedig vannak, sőt mi magunk is megtehetjük azokat :-P
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!