3/24/2010

Költözés

Dobozolok. (Na nem úgy, mint Tóthék :-) ) Szóval, elkezdtem dobozba tenni dolgaimat. Tegnap a fürdőszobai cuccokat pakoltam, és a következő megállapításokra jutottam:
1. az alig használt fogkefék és a félig üres (tele?) fogkrémes tubusok száma megszámlálhatatlan
2. kézkrémből és testápolóból nagykert nyithatnék
3. WC papírból sincs hiány
4. a neszeszerem még mindig Holsby illatú
Ha hazamegyek, üldögélek majd egy kicsikét a dobozok mellett, azzal a biztos tudattal, hogy a következő évekre bőven el vagyok látva ezekkel a fontos cuccokkal. Ha már a költözés miatt ideges vagyok, ettől azért egy kicsit megnyugodhatok, nem?

Márciusi kedves

...egyszerű, elegáns, gyönyőrű...

3/23/2010

Hála

Holsbyból (Svédországi Bibliaiskola, ahol 2 alkalommal is voltam) minden tavasszal egy csapat Boszniába megy, élelmiszercsomagot és adományokat visznek az ottani  keresztyéneknek. Idén velük tartott egy orosz srác is, akinek tanulói vizuma van Svédországba, de az a vizum nem jó Bszniába, ez csak a reptéren derült ki, tehát a srác nem léphetett át már a szerbekhez sem, a szarajevói reptérről visszaküldték Budapestre (itt várja meg a csoportot és együtt mennek vissza Holsbyba). Grisha most Magyarországon, persze pénz nélkül, mert a pénz közös és a többienél van. Tegnap a Bibliaiskola vezetője kérte, hogy segítsek a srácnak szállást keresni... Ma írt e-mail nekem Grisha, hogy a pénze is fogytán, de a nagyobb baj az, hogy a Yuoth Hostel ahol megszállt tele van, csak ma éjelre tudott szobát kivenni, és hétfő délelőtt hagyaj el a várost... 20 perc alatt megoldódott Grisha szállásának a problémája. Ha Isten egy utat elkészít, minden csatlakozás rendben van :-)

3/18/2010

Két part között

Minden nap megnézem a TV híradót, tisztában vagyok azzal ami kishazánkban történik, tudom, hogy nagyon sokan veszítették el a munkájukat, milyen sokan élnek a létminimum alatt. Jónak tartom Hegedűs Zsuzsáék kezdeményezését "Minden gyerek lakjon jól!-egészséges ételekkel", miközben a híradást nézem arra gondolok, de jó ez a kezdeményezés, hiszen egészséges ételek nélkül nincsenek egészséges gyerekek. Szegénység-nélkülözés-éhezés-fázás-lemondás-nincs-betegség... ezek hála Istennek még engem nem értek el. Van állásom, lakásom, fizetésem, ami fedezi a szükségeimet, ha valami apróságot szeretnék megvenni - gondolkodás nélkül megtehetem. Tegnap történetesen egy nápolyira vágytam, rögtön kettőt vettem, mert Timikével találkoztunk, gondoltam meglepem őt is egy nasival. A sajátommal már nem bírtam,  kibontottam a trolin. Velem szemben egy 3 év forma kisfiú utazott az anyukájával, ruházatuk tiszta és szegényes. Kibontom a nápolyit, az első falatot úgy nézte a kisfiú, mintha mannát ennék. Könyörgően ránéz az anyukájára: Én is kérek kekszet. Az anyuka zavartan kinéz az ablakon, és semmit sem válaszol neki... a kisfiú bánatos szemmel, szinte könyörgően néz rá:  mama én is kérek olyat, amit a néni eszik. Nem tőlem kérte, nem volt szemtelen... és ez sokmindent elárul... persze Timikének ajándékba vásárolt nápolyit odaadtam a kisfiúnak, aki olyan boldog volt, hogy zavarba jöttem. Elborzadok, hogy a szegénység és a nyomor mennyire közel van. Én pedig ott voltam a két part között, és rosszul éreztem magamat. 

3/16/2010

Tavaszváró

Hol a tavasz? Elegem van a hidegből, hóból és a szélből. Vissza kellett vennem a téli kabátom.
Mostan színes virágokról álmodom, és tavaszi napsütésről, madárcsicsergésről... és akarok még kizölldelt erdőt, virágba borult cseresznyefát, fagylalot enni a Duna parton, el nem unnám, és túráznék egy vén toronyba... Oly boldog lennék, Istenem, de boldog. (Kosztolányi után szabadon) 

3/12/2010

Szalagcsillag,

azaz a kokárda  kör alakú, fodros szélű, nemzetiszínű jelvény és  március 15-én a pesti forradalom évfordulóján szoktuk viselni. A franciák a kalapjukra tűzik, mi viszont a kabát hajtókájára vagy mellrészére (bal oldalra) tesszük.  Az eredeti szabály szerint a színek mindig  belülről kifelé olvasandók. A zászló fölső (függőleges csíkozásnál a bal oldali) része kerül a kokárda belsejébe, az alsó része pedig a külső szélére. Én évek óta olasz kokárdát hordok. És ezen miért nem lepődök meg?

3/05/2010

Virágos jókedvet mindenkinek!

Állati

Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A budapesti zsiráfcsapat legifjabb tagja március 3-án este jött a világra. Bővebben itt olvahattok a zsiráfbébiről.

Reggeli gondolatok

A legutóbbi házi ifit Bolyki László tartotta. Nagy élmény volt hallagtni Őt. Hallgassátok meg a vele készült intejút.