Szegény ember vízzel főz. És milyen finomakat :-)
Bár, ha őszinte akarok lenni, a tipikus egyszerű népi ételek ma már semmivel nem olcsóbbak, mint más ételek. Mert nincs semmiből itthon, mindent meg kell venni hozzá. Az én kamrám a piacon van:-) A héten egyszer már készítettem máglyarakást, mert volt itthon pár száraz zsömle, de az sem volt olcsó mulatság vennem kellett hozzá: tejet, tojást, diót és almát (majdnem 1000 Ft-ot hagytam ott a piacon, mert nem akartam kidobni 5 száraz zsömlét). Ennek ellenére sokszor jobban esik egy ilyen egyszerű vacsora, mint valami puccos étel, és ezzel nem vagyok egyedül, hanem mások is szeretik az egyszerű ételeket:-)
Ha van kedvetek próbáljátok ki ti is, nem bonyolult elkészíteni a kenyérlángost (langallót, pompost), tuti a siker. Más dolgotok nincs, csak szemlesütve bezsebelni az elismerő szavakat :-)
Az a két gerezd foki különösen jól mutat a képen :)
VálaszTörlésÉn töki pompost szoktam sütni, a fokhagymás tejfölre császárszalonna, három fej lilahagyma és sajt jön; a gyerekeim azt mondták rá, ez a magyar pizza :)
Igen, a töki pompos ennek az ünnepi változata :-) Én is nagyon szeretem a töki pompost, szoktam olyat is :-)
VálaszTörlésA máglyarakás neked egyszerű vacsora???? A legkedvencebb édességem, de anyósom egyszer elmesélte hogyan készíti...sosem fogok nekiállni az 100...
VálaszTörlésAhogy én csinálom nem nagy kunszt! A megszáradt kiflit/zsömlét/kalácsot leöntöm cukros-vaníliás tejjel (ha van elég tojás, vízgőz felett tojássárgáját keverek bele), én ilyenkor szórom bele a darált diót (mert azt szeretem, ha sok a dió benne), beleteszem a kivajazott tepsibe teszem, réteszem a vékonyra szeletelt almát, én egy kicsit beteszem a sütőbe, hogy az alma ne legyen ropogós. Utána felverem a tojásfehérjét, kicsi baracklekvárt teszek bele, ráteszem az almás kiflire és pirosra sütöm. Lehet, h nem ez az eredeti recept, de én így szoktam! (Ha nincs kedvem ennyit bajlódni, piskóta alapot készítek, liszt helyett beleteszem a kiflit, és egy kis meggyet szórok bele.) Leírni hosszabb volt, mint elkészíteni :-)
VálaszTörlésProbalom utolerni magam, csak most latom, hogy elkeszitetted; nagyon guszta lett! Jovo heten jon latogatoba egy baratnom es hoz libazsirt, legkozelebb azzal kenem meg. (Koszi a linket!) Megyek, olvasom a tobbi bejegyzesedet, amikrol lemaradtam!
VálaszTörlés